Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın sayfasını hukuksuz bir şekilde kapattı. İHH'nın 184 bin üyeli sayfası, 23 Temmuz 2010 tarihinde Facebook tarafından yayından kaldırıldı.
Gazze İnsani Yardım Filosu'na düzenlenen saldırıdan sonra İHH Facebook sayfası kamuoyuna bilgi akışının sağlandığı en önemli sosyal paylaşım platformu görevini görmekteydi. Sayfa üzerinden vakfın faaliyet haberleri, sosyal ve yardım içerikli videoları, fotoğrafları Facebook kullanıcıları ile paylaşılmaktaydı. Nisan ayında açılan İHH Facebook hesabı dört ayda 184 bin üye sayısına ulaşmıştı.
Facebook yönetimi tarafından İHH sayfasını kapatma gerekçesini içeren ve Galce olarak gönderilen uyarıda kullanım şartlarının ihlal edildiği iddia edildi. Yaygın biçimde her görüşten kullanıcının interaktif bir şekilde kullandığı bir sosyal paylaşım platformu olarak lokal tartışmaların her grupta gerçekleştiği Facebook'ta, İHH'nın önemli bir üye sayısına ulaşan sayfasının kapatılması ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendiriliyor.
Yasak İHH'nın ifade özgürlüğünün yanı sıra 184 bin üyenin de haklarını kısıtlıyor. Facebook yönetiminin, İHH İnsani Yardım Vakfı ile on binlerce gönüllüsü arasında önemli bir köprü vazifesi gören İHH Facebook resmî sayfasına erişime tekrar izin vermesi bekleniyor.
Facebook'tan İHH'ya sansür

Facebook, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın sayfasını kapattı. İHH'nın 184 bin üyeli sayfası, 23 Temmuz tarihinde Facebook tarafından yayından kaldırıldı.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.