• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Facebook kullananlara uyarı

Facebook kullananlara uyarı
Facebook, MySpace, Twitter, Linkedin, Xing, Windows Live Spaces gibi sosyal ağları kullanıyorsanız bazı kuralları bilmeniz sizin için belki de hayati önem taşıyabilir.

İlk kez Facebook'a giriş yaptığınızda profilinizdeki başlangıç ayarlarında herkes arkadaşlarınızın listesini görebilir durumdadır. Sadece arkadaşlarınızın bu listeyi görmesini işaretleyin.

Size gönderilen bağlantı adreslerine tıklamadan önce kimden geldiğine ve hangi adrese yönlendirildiğine dikkat edin. Tanımadığınız kişilerden gelen mesajlara cevap vermeyin. Çünkü Facebook'ta bir kişiye mesaj gönderdiğiniz anda profiliniz o kişiye kısıtlı olarak 1 aylığına açılır. Dolayısıyla size ait fotoğraf ve dokümanları ele geçirebilir.

Kimlik hırsızları sizinle ilgili bilgi edinmek için sahte hesaplar açarak sosyal ağları kullanır. Arkadaş seçimi yaparken dikkatli olun. Sizinle arkadaş olmak isteyen kişilerin kim olduğunu bilmiyorsanız arkadaş listenize eklemeyin.

Sosyal ağlarda yazdıklarınızın tamamı bir yerde kaydedildiğinden bu verilere hiç beklemediğiniz zamanlarda erişilebileceğini unutmayın. Yazacağınız her şeyin kalıcı olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Hesabınızı silebilmeniz mümkün olsa dahi, internetteki herhangi biri bilgileri yazıcıdan kâğıt ortamına taşıyabilir veya bilgisayarına kaydedebilir.

Sosyal ağlarda politik görüş veya hissiyatlarınızı kesinlikle paylaşmayın.

Son zamanlarda sosyal ağlar içerisinde gelen video linklerinin çoğunu izlemek için codec gerekiyor. Google sayfasında bulunan rastgele codec yüklendiği zaman bilgisayarınıza virüs veya casus yazılımlar bulaşabiliyor. Bu yüzden codec programlarını üretici firma sitelerinin kendi sayfalarından indirin.

Bir kişiyi arkadaş olarak eklerken, kesinlikle arkadaşlık detayı belirtmeyin. Bu, bilgisayar korsanları açısından bulunmaz bir nimettir.

Fotoğraflarınızı yüklerken albümün herkese açık özelliğini kapatın, sadece arkadaşlarınıza açık hale getirin. Bu sayede art niyetli kişilerin fotoğraflarınızı kopyalamasının önüne geçebilirsiniz.

Doğum tarihinizi tam olarak yazmayın. İlla yazmak istiyorsanız sadece yılını yazın.

Mail adresinizi gizleyin. Çalıştığınız ve yaşadığınız yerin adresini tam olarak yazmayın.

Özel yazışmalarınızı herkesin görebileceği sayfalarda değil, sadece sizin, şifreyle ulaşabileceğiniz sayfalarda yapın.

Sosyal ağlarda önüne geleni arkadaş listenize eklemeyin. İleride arkadaş listenize göz attığınızda sonra "Bu kimdi yahu?" diye kara kara düşünmeye başlarsınız.

Facebook'ta her önünüze gelen Facebook uygulamasını yüklemeyin. Çünkü birçok uygulama casus yazılım gibi çalışarak şifrelerinizi ele geçirebiliyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89