• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Eşref Bitlis’in Ölümüyle İlgili İnceleme Başladı

Eşref Bitlis’in Ölümüyle İlgili İnceleme Başladı
Başsavcılık, Arif Doğan'a ait olduğu iddia edilen, Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili ses kaydıyla ilgili inceleme başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu iddia edilen, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili ses kaydıyla ilgili inceleme başlattı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te ölümüyle ilgili, Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Albay Arif Doğan'a atfedilen ses kaydıyla ilgili inceleme başlatıldı. Kasette Doğan olduğu söylenen kişi "Eşref Paşa'nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Destek vermesem... Adam mı öldürebilir?" diyor.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'nin yaptığı inceleme sonrası kasetteki iddialarla ilgili soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek.

Kasetteki ses "Bitlis'i öldürttüm" diyor

Ses kaydında Doğan olduğu ileri sürülen kişi, Bitlis'in uçağının düşürülmesini, kendi yardımıyla Cem Ersever'in komutasındaki JİTEM ekibinin yaptığını söylüyor. Kayıttaki ifadeler şöyle:

"JİTEM Grupları Komutanıyım o zaman. Aynı zamanda Jandarma İstihbarat Grupları Komutanıyım Türkiye'nin. Ulan silahlı güç 10 bin kişi bende var. Bunların ne gücü var. Ben düşünüyorum kayıtsız beş bin tane Kaleşnikof dağıttım ben. İki bin tabanca. Terörist yetiştirdim ben orada. Eşref Paşa'nın ölümünü Cem Ersever yaptı diyorlar. Ersever'in arkasına ben destek vermesem, adam mı öldürebilir? Ben destek vermesem nah öldürürlerdi."

Aile "emir-komuta"yı sordu

Bu ses kaydının ortaya çıkması üzerine Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Babasının ölümüyle ilgili ortaya somut bir bilginin çıktığını söyleyen Tarık Bitlis şunları söyledi:

"Çok somut bir ses kaydından bahsediliyor. Kaydın peşinden ilgili merciler umarım ciddi olarak gider. Kasette kurumsal isimler, JİTEM, TSK var. Konuşan bir subay var. Konuştuğu zaman TSK'da görev yapıyorsa bunun hesabının o aşamada da sorulması gerekir. İki, kiminle konuşuyor? Bunun da normal olarak tespit edilmiş olması lazım. Bu konuşma emir komuta zinciri içinde mi gitti? Bunların ortaya çıkması için araştırılması lazım"

Orgeneral Eşref Bitlis, Doğan Güreş'in Genelkurmay Başkanlığı döneminde, 17 Şubat 1993'te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın düşmesi sonucu öldü. Dönemin yetkilileri kazanın buzlanmadan kaynaklandığını açıkladı; dosya kapatıldı. Aynı uçakta ölen Yüzbaşı Tuğrul Sezginler'in ailesinin açtığı davada mahkeme uçağın buzlanmadan düşmediği yönünde karar verdi. Ancak soruşturma yeniden açılmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89