• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Eskişehirspor 2-0 Beşiktaş

Eskişehirspor 2-0 Beşiktaş
Son 2 haftada aldığı kritik galibiyetlerle zirve yarışında moral bulan Kartal, 30 yıldır yenilmediği Eskişehirspor'a 19 maç sonra kaybetti: 2-0

Son 2 haftada aldığı kritik galibiyetlerle zirve yarışında moral bulan Kartal, 30 yıldır yenilmediği Eskişehirspor'a 19 maç sonra kaybetti: 2-0. Siyah-Beyazlılar, Guti'nin kırmızı kart görmesiyle 53 dakika 10 kişi oynadı. Eski Beşiktaşlı Rodrio Tello asistleriyle yıldızlaştı. 

Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Eskişehirspor ile Beşiktaş karşılaştı. Zorlu mücadeleyi ev sahibi Eskişehirspor 2-0 kazandı. Bu galibiyetle Kırmızı-Siyahlılar güçlü rakibini 3 Ocak 1981'den sonra ilk kez mağlup etti ve 30 yıllık hasrete son verdi. Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri Veysel Sarı ve Sezer Öztürk attı. Asistleri oyuna ikinci yarıda dahil olan eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello yaptı. Karşılaşmaya Beşiktaş başlarken, net pozisyonlara Eskişehirspor girdi. İlk dakikalarda Eskişehirspor güçlü rakibi karşısında daha istekli bir oyun sergilerken, Beşiktaş savunma ve orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde pozisyon vermeme derdindeydi.

23201

Kartal'ın kullandığı korner sonrasında ev sahibi kontratak geliştirdi. Sezer sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kalenin hemen önünde bomboş durumda olan Batuhan'ın volesi üstten dışarıya gitti. Beşiktaş ilk ciddi gol pozisyonunu Guti-Ali Kuçik paslaşmasıyla buldu. 18. dakikada Guti'nin pasında Ali Kuçik topla buluştu. Genç forvet uygun durumda topu dışarı attı. Zorlu randevu orta saha mücadelesi şeklinde devam ederken 28'de ilk sarı kartını gören Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez, on dakika sonra ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş, ikinci yarıda Hilbert'in ileriye dönük oynamasıyla Guti'nin yokluğunu kapatmaya çalıştı. 51. dakikada Hilbert'in pasında son haftaların formda ismi Holosko topu ağlara gönderdi; fakat bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. 58'de Es Es arka arkaya tam üç kez girdiği net fırsatlarda topu ağlara gönderemedi. 61'de eski bir Beşiktaşlı olan Tello'nun pasında Veysel sağ çaprazda topla buluştu. Necip'in rakibini kaçırmasının sonucunda Veysel sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İlk golün asistini yapan Şilili yıldız Tello'nun 78'deki uzun pasında Sezer defans arkasına sarktı. Sezer sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Cenk'in yanından topu ağlara göndererek skoru tayin etti: 2-0.

Brezilyalı Ronaldinho teklif gönderdi!

FIFA lisanslı bir Türk menajer ile temasa geçtiği ileri sürülen Milan'ın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho'nun Beşiktaş'tan gelebilecek bir teklifi değerlendireceğini söylediği iddia edildi. Beşiktaş, Portekizli yıldızlarla da yakından ilgileniyor. Siyah-Beyazlılar orta saha için İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen Simao Sabrosa ile görüşmelerine devam ediyor. Forvette ise Almanya'nın Werder Bremen ekibinde oynayan Hugo Almeida ile de temas kuruldu.

Guti arkadaşlarından tek tek özür diledi

Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez gördüğü kırmızı kart sebebiyle takım arkadaşlarından özür diledi. Mücadelenin 9. dakikasında ikinci sarıdan oyun dışında kalan tecrübeli futbolcu, yedek kulübesine yöneldiğinde burada oturan oyuncuların hepsinin elini sıktı ve "Çok üzgünüm. Hepinizden özür diliyorum. Ancak ağır bir karardı." dedi. Kartal'ı yıkan Es Es'in eski Beşiktaşlı yeteneği Tello ise Beşiktaş ile 3 harika yıl yaşadığını ve güzel dostluklar kurduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89