• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Ertuğrul Sağlam'ın şampiyonluk sırrı

Ertuğrul Sağlam'ın şampiyonluk sırrı
Bursaspor'u şampiyon yaparak tarihe geçen Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğun hikayesini anlattı.

Bursaspor'u şampiyon yaparak tarihe geçen Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğun hikayesini anlattı. Gelecek sezon için de iddialı konuşan Sağlam, bir buçuk sene gibi bir sürede şampiyonluğu getiren sırrı şöyle açıkladı. 

Bursaspor'u şampiyon yaparak Türk Futbolu'nda adeta bir devrim yaratan teknik direktör Ertuğrul Sağlam Yüzde Yüz Futbol programında şampiyonluğun hikayesini anlattı.

"ŞAMPİYONLUK KADAR FAİR PLAY DE ÖNEMLİ"

Samimi duygularıyla programa başlayan Sağlam "Öncelike çok mutluyuz, gururluyuz, hak ettiğimiz bir şampiyonluğun duygularını yaşıyoruz. Herkesin hem fikir olduğu içine sindirdiği birçok Fenerlinin de rahatsız olmadığı bir şampiyonluğu hak ettik. Biz bu şampiyonluğun yanı sıra Fair Play Ligi'nde de şampiyon olduk. Bu da çok önemli bizim için. Biz bunu çok önemsedik. Futbolun toplum üzerindeki etkilerini göstermek amacıyla önemli bir kulvardı Bursaspor için. Şampiyonluktan dolayı öncelikle futbolcularımıza teşekkür etmek istiyorum. Başkanımızla ve yöneticilerimizle koordineli bir şekilde çalıştık. En az onlar kadar personelimizin şampiyonluğumuzda faydası var. Ekip bütünlüğnü şehir geneline de yaydık. Kaliteli bir taraftar grubumuz vardı ama bizden önceki dönemde agresiflikle birleştiriliyordu. Şehir zamanında fazla sorumluluk almamış. Potansiyel takıma katkı açısından kullanılmamış. Anadolu'da kötü bir anlayış var. Başarıyı herkes sahipleniyor. Birşey istediğinizde "Siz bir başarılı olun, daha sonra biz gereğini yaparız" diyorlar. Bu kötü bir alışkanlık. Sonuçta zor denilen, mucize denilen bir olayı gerçekleştirdik" açıklamasını yaptı.

"O GÜN ANLADIM, BAŞARININ GELECEĞİNİ"

Bundan sonraki hedefleri için "Bir defa gerçekçi hedefler ortaya koyarak iyi bir yapılanma gerçekleştirmemiz lazım. Biz bundan sonraki dönemde kulübün yapılanmasında takıma yanaşamazsak olmaz çünkü seneye biz Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz" ifadesini kullanan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam "Ben bursa 2 Ocak'ta imza attım. Bursaspor 22 puanla 9. sıradaydı. İnsanların kafasında "İki mağlubiyet sonrası küme kalma mücadelesi verirler" gibi bir düşünce vardı. İmza töreninde inanılmaz bir ilgi vardı. Baktığınız zaman Beşiktaş'tan gelmiştim. İki takım arasında sıkıntılar vardı o dönemde. Buradaki bu coşku beni umutlandırmıştı gelecek açısından. İmza atmaya giderken bile hiç kuşku duymadım. O gün frekanslarımız uyuştu. Kadroyu elimize aldık ve takviye bölgelerinde acil bir şekilde gerekeni yaptık. O gün biz Ali Tandoğan'ı, Tuna'yı, Volkan Bekiroğlu'nu Tadeu'yu aldık. Bir defa öncelikle insani değerleri üst seviyede, kişilikli insanları transfer ettik. Gelecek sezon da bu özellikte futbolcular transfer edeceğiz" şeklinde konuştu.

"BIRAKIN YUMRUKLAŞMAYI AĞIZ DALAŞINA BİLE GİREN OLMADI"

"Hanım bu akşam şöyle birşey dedi: "Hangi futbolcuyu göndereceksin bu takımdan? Hepsi çok iyi çocuk" dedi. İşte böyle bir durum var bu takımda. İnsan açısından sıkıntı yoksa başarı gelir. Kişilikli futbolcu işini yapar, performansını olumsuz etkileyecek unsurlardan uzaklaşır. Paranın hakkını verir, kaytarmaz" açıklamasını yapan Sağlam bir buçuk senelik dönemimizde futbolcularımız bırakın yumruklaşmayı ağız dalışı bir yapmazlar mı bu takımda..." diyerek takımdaki arkadaşlık seviyesini gözler önüne serdi.

Sağlam "Birçok oynamayan oyuncumuzun soyunma odasındaki bir halini görseniz, sanki kendi oynayacak gibi arkadaşının sırtını sıvazlıyor. Yerlisi, yabancısı... Bir gün Tuna dedi ki "Ben bir şey söylemek istiyorum" dedi. "Buyur" dedim. O sıralarda da forma giyemiyor. Adam Beşiktaş gibi bir takımdan gelmiş. Dedi ki: Ben böyle bir takımda oynamaktan gurur duyuyorum, böyle arkadaşlara sahip olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89