• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 13 °C

Ertuğrul Sağlam'ın gönlündeki takım

Ertuğrul Sağlam'ın gönlündeki takım
Bursaspor'un şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Ertuğrul Sağlam duygularını ve gelecek planlarını anlattı.

Ertuğrul Sağlam duygularını ve gelecek planlarını anlattı.

Bursaspor'u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam çıtayı yükseltti. Başarılı hoca gönlündeki hedefinin uzun vadede milli takım ya da Avrupa'da bir kulüp çalıştırmak olduğunu söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk için Kadıköy'den haber beklerken arada geçen 1 dakikanın bir ömür gibi geldiğini belirterek, "Fenerbahçe'nin maçının kasetini de çok defa izledim. Son 15 dakikasını 7-8 defa izledim. Sanki gol atacaklarmış gibi heyecanlanıyorum" dedi.

Yanlış Anons

Sağlam, Kadıköy'deki yanlış anonsun Bursaspor'a faydasının olduğunu ifade ederken, bu anonsun futbolcuları hatta hakemi bile etkilediğini söyledi.

TRT'de Stadyum Programına katılan Ertuğrul Sağlam, bireysel değil, takım oyununu ön plana çıkardıkları için şampiyon olduklarını, "ben" kavramını bir kenara atıp "biz" bilincini yerleştirdiklerini söyledi.

Bir dakika ömür gibi geçti

Fenerbahçelilerin şampiyon olmuş gibi sevinmelerini isteyen Ertuğrul Sağlam, "O anonstan sonra, şampiyonluk ilan edildikten sonra olamamanın üzüntüsü bir kat daha fazla olur. Bizim maçımız bittikten sonra Kadıköy'den haber bekliyorduk. Canlı telefon bağlantısıyla haber alıyorduk. Maçın bitiş düdüğü çaldığında öğrendik. O an anlatılmaz duygular yaşadık. Ancak aradaki bir dakika bir ömür gibi geçti. Kadıköy'de yapılan yanlış anonsun da bize bayağı faydası oldu. O dönemde gole ihtiyacı olan takım stoperlerini bile öne gönderebilirdi. En az 10 defa kendi şampiyonluk görüntümüzü izledim, her defasında gözlerim doluyor. Diğer tarafı da seyrettim, sanki son 15 dakikada Fenerbahçe gol atacakmış gibi hissediyorum" diye konuştu.

"Milli oyuncum keşke 7-8 olsa"

Ertuğrul Sağlam, 4 oyunusunun milli takıma gitmesinin kendisine gurur ve mutluluk verdiğini kaydederek, "Şampiyon takımın milli takıma yansımasını gördünüz mü ?" sorusuna şu cevabı verdi: "Orada bir teknik adam tercihi var. Teknik adam olarak tercihe sonuna kadar saygı gösteriyoruz. Öyle bir tercih yapıp oraya gitmişlerdir. Benim bunu değerlendirmem çok doğru olmaz. 4 oyuncum milli takıma gitti, çok gururluyum, mutluyum. İsterim ki 7-8 olsun. Milli takımın başında yeni teknik kadro görev yapıyor. Bizim yapmamız gereken, onların verdiği kararları sorgulamak, yargılamak değil, yardım ve katkı sağlamak"

Fatih Terim'in istifasının ardından yapılan anketlerde kendisinin adının geçtiği hatırlatılan Ertuğrul Sağlam, "Futbolseverler bizi oraya layık gördü. O dönemde dahi ifade ettim. Milli takımdan beklentim olmadığını, enerjimi Bursaspor'un başarısı için harcamak istediğimi söyledim. Eğer o gün bu kararlılığı göstermeseydik bugün bu şampiyonluğu yaşamıyor olacaktık. "Bursasporun başarısı için yaşamak istiyorum" sözlerini net olarak ortaya koydum. Bütün bunlar oyunculara olumlu yansıdı. Oyuncularıma da çıkıp söyledim. Onların da kafası rahat oldu. Biraz daha işe fazla sarıldılar" diye konuştu.

"Uzun vadede Milli Takımı ya da Avrupa'da bir takımı çalıştırmak isterim"

Ertuğrul Sağlam, "Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere bir Beşiktaş rüyası var mı hala" sorusuna ise, "Bu başarıdan sonra şu anda ülke içerisinde açıkçası milli takımdan başka bir beklentim yok benim. Yakın gelecekle alakalı değil. Bursaspor'dan ayrılırsam kesinlikle Avrupa'yı düşünüyorum. Kendimizi ifade edeceğimiz, Bursaspor'daki gibi ortaya başarı çıkaracağımız futbol adına üretkenlik çıkaracağımız bir takım istiyorum. Ligin sonuna doğru çok ciddi iki teklif geldi. Birisi yabancı milli

takımlardan birisiydi diğeri de Avrupa'da kulüp takımıydı. Ülkemizde Türk antrenörlüğü adına güzel bir dönem yaşanıyor. İki sene Bülent Hoca'nın Sivas'ta yaptıkları. Bizim başarımızda orada üretilen başarının etkisi oldu. Bizim çıkardığımız başarıdan sonra bir çok Anadolu takımının bu işe ciddi manada eğileceğini düşünüyorum. Şenol Güneş, Abdullah Avcı, Rıza Çalımbay, Tolunay Kafkas, Mehmet Özdilek, Özcan Kızıltan başarılı oldular. Türk antrenörlüğü açısından güzel bir dönem yaşanıyor. Birinci ligde başarısız antrenör yok" diye cevap verdi.

"Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla temsil edeceğiz"

Ertuğrul Sağlam, taraftarın gözünde oluşturdukları saygınlığı üst seviyeye çıkarmak istediklerini kaydederek, "Bu başarımızı önümüzdeki seneye taşırken, ön plana çıkardığımız yeni misyon ve görevimiz Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla temsil edebilmek. Stadımızın kapasitesi 6 bin artırılıyor ve tribünler yakınlaştırılıyor. Müthiş bir seyircimiz var. Şovları inanılmaz. Tezahüratları insanın tüylerini diken diken ediyor. İzleyen oyuncunun havaya girmemesi zor. Gelen rakibin işi de kolay olmuyor" diye konuştu.

"3 Gol şampiyonluğumuzda etkili oldu"

Ertuğrul Sağlam, 3 golün şampiyonlukta rol oynadığını da ifade ederek, "Denizlispor'u 3-2 yendiğimiz Zapo'nun son saniye golü. Beşiktaş maçında İnönü'de Zapo'nun attığı 3-2'yi getiren gol. Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız Ozan İpek'in attığı 3. gol. Hem karşılaşmaların değeri ve anlamı, hem de kazandıkdıkları açısından önemli. Unutamadığım bir maç daha var. Fenerbahçe'ye kupada elendiğimiz maç. Son dakikada yenilen o golü unutamıyorum" şeklinde konuştu.

Sağlam, Zapotocny'nin durumunun şu an için belirsiz olduğunu da belirterek,d görev yapıyor. Bizim yapmam "Kiralıktı, opsiyonu vardı. Zapo'nun kendisinden çok memnunuz. Kadroda görmek istiyoruz. Bu konuda şartların oluşmasını bekleyeceğiz. İndirim olursa transfer gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.

Dünya Kupası'nı başından sonuna kadar sıkı şekilde takip edeceklerini anlatan Sağlam, 3-15 Haziran'da Antalya'da prolisans kursuna katılacağını, takımın 28 Haziran'da top başı yapacağını, arada bir hafta zaman ayırabilirse eşi ve çocuklarıyla tatil yapacağını kaydetti.

Anne ve babasının duasını aldığını, başarıda bunun da payı olduğunu ifade eden Sağlam, "Anadolu insanının bize verdiği desteği de çok yakından hissettik. Anadolu'dan gelen davetlere kayıtsız kalmamaya, onlarla beraber olmaya çalışıyoruz. İnsanlar size değer vermişler, onlarla beraber olmak lazım. Bundan sonra da elimizden geldiğince onlarla beraber olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89