• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Eroğlu: ''Ilısu'da desteğe ihtiyaç yok''

Eroğlu: ''Ilısu'da desteğe ihtiyaç yok''
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığın Ilısu Barajı'nı yapmak için herhangi bir desteğe ihtiyacı olmadığını belirterek, hangi şart altında olursa olsun Ilısu Barajı'nın tamamlanacağını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığın Ilısu Barajı'nı yapmak için herhangi bir desteğe ihtiyacı olmadığını belirterek, "Bazı kişiler, Hasankeyf'in yok olacağı iddiasını yaymaktadır. Hasankeyf, bu proje sayesinde muhteşem bir cazibe merkezi olacaktır. Hasankeyf bazılarının dilindedir. Bizim dilimizde değil, kalbimizdedir" dedi.

Eroğlu, hangi şart altında olursa olsun Ilısu Barajı'nın tamamlanacağını söyledi.

Ilısu Projesi kanalıyla bölgedeki vatandaşların hayat standardının yükseltilmesi sağlanarak, o bölgedeki binlerce insana iş imkanı ve aş temin edileceğini belirten Eroğlu, "İtirazlar, Hasankeyf hususunda odaklanmaktadır. Halbuki, Hasankeyf'in kurtuluşu için Ilısu Projesi bir fırsattır" dedi.

"Projeye karşı çıkanların bütün Hasankeyf'in sular altında kalacağı yalanını ortaya attıklarını" ifade eden Eroğlu, "Halbuki Hasankeyf'teki en mühim tarihi ve kültür varlıklarına sahip olan yukarı şehir sular altında kalmayacaktır. Sular altında kalan aşağı şehirdir. Zaten orada bir takım iptidai yapılar mevcuttur" diye konuştu.

Hükümetin alt yapısı dahi olmayan bu yapılar yerine yine o civardaki bir alana muhteşem bir Hasankeyf inşa edeceğini vurgulayan Eroğlu, bütün tarihi eserler ve kültür varlıklarının korunacağını belirtti.

Bu amaçla, 125 milyon TL'lik özel ödenek ayrıldığını anlatan Eroğlu, "Bazı kişiler, Hasankeyf'in yok olacağı iddiasını yaymaktadır. Hasankeyf, bu proje sayesinde muhteşem bir cazibe merkezi olacaktır. Hasankeyf bazılarının dilindedir. Bizim dilimizde değil, kalbimizdedir. Dolayısıyla, bu konuda yapılan itirazlar kültürel varlıkların tahribi ve yok edilmesi yönünde olup, bu proje ile bu değerler gün yüzüne çıkartılarak, kültürümüze kazandırılacak ve tarihe ışık tutacaktır" diye konuştu.

Veysel Eroğlu, "Kredi sözleşmesinin iptal kararının ilmi, teknik bir yönü yoktur. Bu kesinlikle siyasi bir karardır. Çünkü Türkiye'nin geleceği aydınlıktır. Türkiye şu anda bölgesinde büyük bir güçtür. Bundan bazı ülkelerin rahatsız olması gayet tabiidir. Netice olarak, Türkiye Cumhuriyeti, Ilısu Projesi'ni yapacak güçtedir. Bakanlığımızın Ilısu Barajı'nı yapmak için herhangi bir desteğe ihtiyacı yoktur. DSİ, bunun gibi yüzlerce barajı tamamlayarak, milletimizin hizmetine sunmuştur. Bu baraj da en güzel şekilde yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89