• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan stadı terk etti

Erdoğan stadı terk etti
Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların protestosu üzerine Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı.

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların protestosu üzerine stattan ayrıldı.

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat karşıladı.

Canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, kendilerini UEFA'da bugünlere getiren Galatasaray'ın böyle bir stada sahip olmasına inandıkları için bu stadın yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin, geleceğe yönelik futbol şampiyonaları için böyle bir stadı kazanmasını görev telakki ettiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve şimdiki başkan Adnan Polat'ın konuyla yakından ilgilendiğini, bu nedenle böyle bir adım atmaya karar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Stadın inşaat aşamasındaki ilk kesintiler ihaleyi alan arkadaşlardan kaynaklandı. Kesinti olunca TOKİ olarak stadın yapımını üstlendik. Bu süreçte Varyap ve Uzunlar firmaları da projeye dahil oldu. Statla beraber buraya metro da geldi. Metro yatırımının yanında çok ciddi bir kavşak düzenlemesi var.

Bunların hepsi stada yönelik olarak atılmış adımlar. Çünkü statların dolması ve boşalması anlık meseleler. Bu yüzden bu hesapların iyi yapılması lazım. Mesela bu stat yarım saat içinde boşalacak.'' Başbakan Erdoğan, stat çevresinde kavşak ve metroyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler olacağını da ifade etti.

''2005'te İstanbul'da bir final yaşamıştık, 2009'da yine öyle. Türk Telekom Arena'da bir final rüyanız var mı?'' sorusuna da Başbakan Erdoğan, ''En yakın zamanda artık bunları yakalayalım'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Malatyaspor'a yenildiğinin hatırlatılması üzerine de ''Biz alıştık bu işlere'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların protestosu üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı.

ADNAN POLAT DA TERK ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi nedeniyle stattan ayrılmasının ardından, bakanlar, federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat da Ajax maçının devre arasında stadı terk etti.

BAYRAMI CENAZE TÖRENİNE DÖNÜŞTÜRMEK ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, stattan ayrılırken yaptığı açıklamada, taraftarların yaptığının büyük bir saygısızlık ve seviyesizlik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım. Bu bir seviyesizlik. Başbakan tepkisini gösterdi ve ayrıldı. Biz de ayrılıyoruz. Bu duruma diyecek bir şey yok. Bizi alkışlamaları, tebrik etmeleri lazımken, bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda oturmak doğru değil.''

YAPILANLAR ÇOK AYIP, SAYGISIZLIK

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise yaşananlar için, ''Yapılanlar çok ayıp, saygısızlık'' ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yaşananların son derece üzücü olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray Kulübü Başkanı her söyleminde ve biz federasyon olarak her söylemimizde, bu stadın yapımının Sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdik. Başbakanımız tarafından Türk futboluna büyük bir eser kazandırılmış. Galatasaray Kulübü'nün geleceği açısından belki de en büyük yatırım olmuş. Böyle bir tepkiyle karşılanmak son derece üzücü oluyor'' diye konuştu.

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a taraftarın tepkisinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği gözlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89