• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Erdoğan Köşk'e öyle çıkmaz

Erdoğan Köşk'e öyle çıkmaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da uzun süre danışmanlığını yapan işadamı Cüneyt Zapsu'dan çarpıcı analiz...

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, önceki gün Almanya Büyükelçiliği'nde ev sahipliği yaptığı resepsiyonun sürpriz ismi İstanbul'dan özel davetle çağrılan Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da uzun süre danışmanlığını yapan işadamı Cüneyt Zapsu idi.

Kuruluşundan bu yana aktif yer aldığı parti yönetiminden 2008'de istifa eden Zapsu, kısa süre önce 'Cüneyt Zapsu Danışmanlık Anonim Şirketi'ni kurdu. Danışmanlık yaptığı şirketler arasında Almanya, Rusya ve ABD'nin önde gelen enerji ve yatırım devleri yer alıyor.

PARTİYİ BIRAKMAZ

Başbakan Erdoğan ile yıllara dayanan yakın ilişkisi nedeniyle sohbetimizin ilk konusu Çankaya Köşkü'nün bir sonraki konuğuydu. 'Başbakan seçimden sonra Köşk'e çıkmak ister mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Başbakan istese son seçimde Cumhurbaşkanı olurdu. Hakkıdır da. Ama bu hakkından kendi isteğiyle feragat etti. Şimdi ise bu çıkışın partisinin bütünlüğünü zedeleyeceği yönünde bir güvensizlik, belirsizlik hissederse kesinlikle çıkmaz. Yani Demirel gibi yapmaz. Ama eğer kendisinden sonrasına ilişkin kafasında tereddüt yoksa ve çıkmayı isterse hakkıdır da. Çünkü Türkiye için neredeyse 24 saat fedakarca çalışıyor.'

Muhalefet partilerinin 'erken seçim' çağrılarını anımsatıp tahminlerini sorduğumuzda ekonomideki olumlu kıpırdanmalara işaret ederek 'Ekonomi daha krizden yeni çıkmış, tam düzelirken hükümet erken seçime gitmez. Hatta ben olsam düzelmenin meyvelerini yemek için mümkünse bir yıl daha uzatırım' dedi.

ALTERNATİF SOL PARTİ ŞART

Zapsu'ya CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iktidar partisi için öngördüğü 'yüzde 20'ler' tahminini gündeme getirdiğimizde 'Onunki 'wishful thinking (olmasını arzu ettiği)'. Bence mümkün değil' karşılığını verdi.

Türkiye'nin iktidar partisine güçlü bir alternatife ihtiyacı olduğunu kaydeden Zapsu, beklentisini 'Ben isterim ki çok ciddi ve güçlü bir sosyal demokrat parti olsun. İnsanlar bizim partimizden sıkıldıklarında sağlam bir alternatif iktidara gelebilsin. Ama maalesef yok ve CHP de dolduramıyor boşluğu' sözleriyle aktardı.

Dış politikaya ilgisini koruyan Zapsu, Almanya'daki koalisyonun yeni ortağı Hür Demokratlar'ın lideri ve Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin Ankara'daki açıklamalarını çok olumlu bulduğunu ve Westerwelle ekibinin Türkiye dosyasına önceki hükümetlerden daha vakıf olduğunun da altını çizdi.

PUTİN TATİLİNİ KESİYOR

Alman bakanın ziyareti sırasında Ankara'da hazır bulunan Zapsu, Başbakan Erdoğan'ın gelecek haftaki kritik Rusya ziyaretinde de Moskova'da olacak. Ziyarete Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in büyük önem verdiğini aktaran Zapsu, 'Rusya'da 15 Ocak'a kadar Ortadoksların yılbaşı tatili olmasına rağmen Başbakan için 12 Ocak'a randevu verildi. Ve bu hafta görüşmelere hazırlık için birçok devlet dairesinin üst düzey bürokratı tatillerinden geri çağrıldı. Putin de bu ziyaret için tatilini erken kesecek. Çok az lider bunu yapar' diye konuştu.

Erdoğan'ın Moskova ziyaretinin Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ve Ankara'nın Bakü ile ilişkilerinin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Zapsu, 'Rusya hem Ermenistan hem de Azerbaycan üzerindeki etkisiyle bölgede istikrar ve barışın sağlanması için en etkili olabilecek ülke' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89