• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan: Havada karada ne gerekiyorsa yapacağız

Erdoğan: Havada karada ne gerekiyorsa yapacağız
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib vilayetindeki saldırı sonrası atılacak adımları açıkladı.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, bugüne kadar İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin sayısının 14’e yükseldiğini duyurdu.

İdlib’de Suriye hükümet güçleri ve onlarla hareket eden Rusya ile İran destekli silahlı grupların sürekli sivillere saldırdığı suçlamasında bulunan Erdoğan, “İdlib’de rejim ve Ruslar ile rejimle hareket eden güçlerin çoğu saldırılarının sivil halkı hedef aldığı gerçeğini altını bir kez daha çizmek istiyorum. Amaç sahayı tamamen boşaltmaktır” dedi.

Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini, anlaşmalara da kimsenin uymadığını belirten Erdoğan, “Madem durum bu biz de lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, “Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem noktaları gerisine çıkartmakta kararlıyız” mesajı vererek, “Havada karada ne gerekiyorsa tereddüt etmeden bunu yapacağız. İdlib’deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. İdlib’de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları, artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir” ifadesini kullandı.

“Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz” diyen Erdoğan, “Karada rejim güçlerini belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız” diye belirtti.

Erdoğan ayrıca, Rusya destekli Suriye güçlerini tehdit ederek, “Bu süreçte gözlem noktalarındaki askerlerimize zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum” dedi ve ekledi: “Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yer de hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum.”

Suriye ordusu, son haftalarda Rusya’nın da hava desteğiyle İdlib’i silahlı gruplardan geri almak için yürüttüğü operasyonları yoğunlaştırmış durumda.

İdlib’de 12 gözlem noktası bulunan Türkiye de askeri yığınağını artırıyor.

Bu gözlem noktalarından dördü ve iki askeri noktanın Suriye hükümet güçlerinin kontrol ettiği bölgede yer alıyor.

Son bir haftada ise Suriye ve Türkiye orduları iki kez karşı karşıya geldi.

3 Şubat ve 10 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikleri top atışlarıyla hedef almış, 10’u aşkın askerin hayatını kaybetti açıklanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’deki Türkiye’ye ait gözlem noktalarını boşaltmayacaklarını belirterek NATO müttefiklerinden somut destek bekledikleri mesajını vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89