• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 15 °C

Erdoğan Diyarbakırspor'un gecesinde!

Erdoğan Diyarbakırspor'un gecesinde!
Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Koskoca bir Diyarbakır camiasını, koskoca bir Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır" dedi. 

Erdoğan, Mövenpick Otel'de düzenlenen Diyarbakırspor'a Destek Gecesi'nde yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı döneminde geldiği bu ille başbakan olduktan sonra da gönül bağının sürdüğünü söyledi. "O nedenle böyle bir geceye katılmamak benim için bir hüzün vesilesi olabilirdi" diyen Erdoğan, tüm Anadolu takımlarını önemsediğini ve onların başarısından ayrı bir heyecan duyduğunu bildirdi.

Başbakanlığı boyunca gittiği her ilde sporun durumunun kendisini ayrıca ilgilendirdiğini, çünkü gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarabilmenin çaresinin spor olduğunu vurgulayan Erdoğan, yalnızca futbolun değil, diğer spor branşlarının da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Futbolun, kentler için ayrı bir mutluluk vesilesi olduğunu ve tüm bir kenti etkilediğini ifade eden Erdoğan, Kayseri, Konya, Denizli ve Afyonkarahisar gibi pek çok kentin sanayide elde ettikleri başarıyı toplumsal alanlarda da gerçekleştirmeye başladıklarını anlattı.

9696

Erdoğan, bu kentlerin sırtlarını kamuya dayamadan kendi olanaklarıyla gerçekten örnek oluşturduklarını, büyük kulüpler karşısında gözle görülür başarılar kazandıklarını dile getirdi.

Erdoğan, hükümet olarak spora çok büyük destek sağladıklarını belirterek, "Fakat lokal mevzi bariyerler karşımıza çıkarsa bu tabii süreci olumsuz etkiliyor" dedi.

"Diyarbakırspor bir ara çok iyi gitti"

Büyük spor organizasyonlarını Türkiye'ye taşıdıklarını, bunu İstanbul ile sınırlandırmayıp Trabzon gibi illerde de gerçekleştirdiklerini aktaran Erdoğan, "Niye Diyarbakır bunlardan biri olmasın ama olabilmesi için bu altyapıya sahip olması gerekiyor. Biz, merkezi yönetim olarak hazırız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

9697

Bu denli genç nüfusa sahip bir ülkede sporda özlenen noktaya henüz ulaşılamadığını, bunun da altyapı eksikliğinden kaynaklandığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bundan çok daha fazlasını hakettiğini, bunu da başarabileceğini söyledi.

Başarı için yalnızca altyapının yeterli olmadığını, bilgi de gerektiğini belirten Erdoğan, bu nedenle spor okulları kurduklarını, bu okulların bir örneğini Galatasaray Kulübü'nün Diyarbakır'da yaptıracağını bildirdi.

"Süper Lig'de Doğu Anadolu Bölgesi'nden tek bir takımın dahi bulunmamasını, yetki makamları olarak sorgulamamız gerekir" diye konuşan Erdoğan, Diyarbakırspor'un da bir ara çok iyi gittiğini, önüne gelen takımı yendiğini, ama sonra kimi terslikler yaşanmaya başladığını dile getirdi.

"Bazı çirkin olaylar oldu"

Erdoğan, "Hiçbir şeye aldırış etmeden yola devam edeceksiniz. Bazı çirkin olaylar oldu. Bu çirkin olayları tabii ki kabullenmemiz asla mümkün değil. Koskoca bir Diyarbakır camiasını, koskoca bir Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır. Biz buna fırsat vermemeliyiz" dedi.

9698

Erdoğan, "Biz el ele, gönül gönüle vereceğiz, ülkemizle aydınlık yarınlara hep beraber gideceğiz. Bu ülke, hiçbir zaman bundan taviz vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Biz Türk'üyle, Kürdüyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla ve Roman'ıyla, aklınıza ne gelirse ülkemizin 72 milyonuyla biriz, beraberiz, kardeşiz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim kültürümüz bu. Kimse bu anlayışın üzerinde bir operasyona girmesin. Bu anlayışın üzerinde bir ameliyata girmesin. Bunu millet olarak biz kaldıramayız. Bu millet buna müsaade etmez" diye konuştu.

"Hepsi bir avuç gözü dönmüş kitle"

15 yıl futbol oynadığını hatırlatan Erdoğan, "Biz, çok farklı siyasi görüşteki arkadaşlarımızla karşı karşıya futbol oynamışızdır ama hiçbir zaman aramızda en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır" diye konuştu.

Arkadaşlarıyla hala görüştüklerini belirten Erdoğan, siyasal görüşleri farklı olsa da bu beraberlikten ileri gelen arkadaşlıkları olduğunu dile getirdi.

Erdoğan "Onun için bu farklı birşey. Bunu kaybetmeyeceğiz ve bunu da biz elimizde çok ciddi bir enstrüman olarak kullanacağız. Elbette herkesin siyasi görüşü vardır. Bunun ifade edileceği, dile getirileceği, tezahür edeceği yer spor salonları ve stadyumlar değildir, olmamalıdır" diye konuştu.

Yaşananların ayaklar altına alınıp, toprağa gömülüp unutulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bunların hepsi bir avuç gözü dönmüş kitle. Hiç kaale almadan Diyarbakır da Diyarbakırspor da bu olaylar karşısında gerçekten sağduyulu bir tavır sergiledi. Yoluna kararlı bir şekilde devam etti ve bundan sonra da yine aynı şekilde coşkuyla, heyecanla inanıyorum ki yoluna devam edecektir. Bizim milli birliğimiz, kardeşliğimiz daim olmalı, bunu kesinlikle başarmalıyız ve hiçbir şeye aldırış etmeden kardeşliğimizin nadide şehri olan Diyarbakırımız'ı bu noktada asla bir zaafa uğratmamalıyız" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89