• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

Erdoğan Boyner'i kabul etti

Erdoğan Boyner'i kabul etti
Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tartışılmaz bir konu olduğunu belirterek, ''İnsanlar bir çok şeyden yoksun yaşayabilir ama adaletin işlemeyeceği korkusuyla yaşayamaz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Boyner, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile TÜSİAD'ın ''2010-2012 Programı''nı paylaştıklarını söyledi.

11735

Özellikle istihdam ve sürdürülebilir büyüme konularında hükümet ve ilgili bakanlıklarla işbirliği yapma arzusunda olduklarını ve bir sivil toplum kuruluşu olarak bunların ciddi destek verebilecekleri konular olduğunu Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini ifade etti.

Sürdürülebilir büyümenin ''alt açılımları konusunda bir işbirliği imkanı'' olabileceğini zannettiğini belirten Boyner, ''Çeşitli konularda işbirliği yapma imkanımız olacak gibi görünüyor'' dedi.

Demokratikleşme, AB'ye uyum süreci ve dış ilişkiler konularında da programlarının ana hatlarını Başbakan Erdoğan ile paylaştıklarını dile getiren Boyner, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Yargı ile hükümet arasında bir gerginlik yaşanıyor. İş dünyası, bu gerginliği nasıl karşılıyor?'' sorusuna Boyner, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tartışılmaz bir konu, yargının kuvvetler ayrılığı noktasında çok önemli bir güç olduğunu söyledi.

Bu noktada, yargının ''siyasallaşmaya götürüldüğü'' gibi bir görüntünün bile vatandaşlar arasında ciddi güven kaybına neden olabileceğini vurgulayan Boyner, ''Bizim için de böyle. İnsanlar bir çok şeyden yoksun yaşayabilir ama adaletin işlemeyeceği korkusuyla yaşayamaz. Onun için umuyoruz ki bu noktadaki tartışmalar bir anlayışla çözümlenebilir, çünkü gerçekten hem iş dünyası hem de bütün Türkiye için bu önemli bir kaygı konusu'' dedi.

Boyner, yargı reformuna ilişkin bir soruya karşılık olarak da bu konuda önemli çalışmaları bulunduğunu, bunları hükümet ile ve gerekli makamlarla paylaştıklarını ve paylaşmaya da devam edeceklerini dile getirdi. Boyner, ''Bu konuyu Başbakan ile görüştünüz mü?'' şeklindeki soruya karşılık, programlarında zaten bu konunun olduğunu ve bu çerçevede görüştüklerini söyledi.

Ümit Boyner, IMF ile ilgili bir soru üzerine de ''IMF konusunu görüşmedik. Tabi ki ekonomi gündemimizin en önemli konularından biriydi. Zaten sürdürülebilir büyüme dediğinizde ekonominin her noktasına el atmak zorundasınız. Bu konuda, hem programımızın bütün noktalarını hem çözüm önerilerini sene içinde sık sık paylaşacağımızı dile getirdik'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89