• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Emniyette 'Korsan CD' galası...

Emniyette 'Korsan CD' galası...
25 gün önceki basın toplantısına gelmeyerek İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’tan tepki alan sanatçılar, son operasyona gösterdikleri ilgi ile Cerrah’ın gönlünü aldı.


Cerrah’tan tepki alan sanatçılar, son operasyona ilgileriyle Cerrah’ın gönlünü aldı. Bir ayda yapılan operasyonlarda sayısı milyonları geçen korsan CD ve kitap ele geçiren polis, son operasyonda piyasa değeri 45 milyon TL olan iki buçuk milyon adet korsan CD ele geçirdi. Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde yapılan basın toplantısı sanatçı akınına uğradı. 25 gün önceki basın toplantısına gelmeyerek İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’tan tepki alan sanatçılar, son operasyona gösterdikleri ilgi ile Cerrah’ın gönlünü aldı.

İstanbul Güvenlik Şube ekipleri hafta başında düzenledikleri operasyonda Metin Toker isimli korsan CD üreticisinin liderliğini yaptığı şebekeye yönelik yapılan operasyonlarda 46 kişiyi yakaladı. Zanlılarla birlikte 2 milyon 200 bin adet korsan CD ve DVD ele geçirildi.

Operasyonla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde basın toplantısı düzenlendi. Basını bilgilendirme toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve sanatçılar Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Hakan Peker, Cem Yılmaz, Zerrin Özer, Selami Şahin, MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa, Hakkı Bulut, Deniz Arcak, Belkız Akkale, Nükhet Duru, Yılmaz Erdoğan, Muro karakteriyle tanınan Mustafa Üstündağ, Abdulhey karakteriyle tanınan Kenan Çoban gibi çok sayıda isim katıldı.

Kurulan stantlarla panayırı andırın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki bahçesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay operasyonda görev alan herkese teşekkür etti. Günay, son yıllarda fikir haklarının korunması için yasal düzenlemelerin yapıldığını ancak yeterli olmadığını belirterek “Korsan tabir ettiğimiz kitap ve müzik CD ve DVD’lerinin fikir hırsızlığı olduğu için toplumun buna karşı bilinçlendirilmesi lazım. Hakların korunması konusunda güvenlik ve yargı kuruluşlarıyla işbirliği yapmak durumundayız.î dedi.

Bakan Günay, meslek örgütlerinden temsilcilerin ve sanatçıların emniyete gelerek operasyona destek vermesini önemsediği aktardı. Fikir hırsızlığına karşı mücadele yapıldığını göstermek için böyle bir ortak duruşu sergilemek gerektiğini vurgulan Bakan Günay “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Diyanete kadar toplumsal kamuoyunu oluşturan bütün birimlerin bu konuya katkı yapması gerekiyor. Çocuklarımıza fikir hırsızlığının; bir kalemi çalmaktan herhangi bir bahçeden meyve çalmaktan daha ağır bir suç olduğunu birlikte anlatmamız gerekiyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler ise korsan ürün satıcılarına karşı tek tek ulaşmak yerine korsan çetelerini hedef aldıklarını belirtti. Korsan ürünlerin baskısının yapıldığı iş yerlerinin mühürlendiğini, matbaalar kapatıldığını ve üretimde kullanılan cihazlara el konulduğunu anlattı. Vali Güler, “Ele geçirilen malzemelerin tek tip olması bu işin örgüt boyutu olduğunun göstergesidir.î diyerek bataklığı kurutmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sanatçılara seslenen Vali Güler “El emeğiniz göz nurunuz sömürülüyor. Buna fırsat vermemiz mümkün değil. Korsana asla fırsat vermeyeceğiz.î diye konuştu. 2004 yılından itibaren 6 bin 361 kişinin yakalandığı bilgisini veren Güler, ele geçirilen malzemelerin sayısının 37 milyona ulaştığını piyasa değerinin ise 750 milyon TL olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına katılan Cem Yılmaz sorunun sadece korsan üretiminde olmadığını korsan ürünü alanda da sorun olduğunu söyledi. Yılmaz, “Üretimle ilgili değil satın almayla ilgili bir sorun var. İnsanlar daha ucuz olduğunu söyleyerek aldıkları gibi bir bahane uyduruyorlar ama daha ucuz da değil. Pahalıya mal oluyorî diye konuştu.

Şafak Sezer ise “Geçen geldiğimde tek başıma mücadele verdim. Dinlemelerde benim ismim geçiyor. Ya korku başladı bu işi yapanlar da. Çok cesaret edemiyorlar artık. Filmimin korsanı çıktı mı? Çıktı. O zaman başarılı olduk demektir. Hırsıza para kazandırıyorlar. Ailemiz var bizimde. Bu işi yapan insanlara, organize örgütlere ceza kesmek lazım. Diğer arkadaşlara da örnek olsunlar. Onurlu yaşasınlar. Bu işin adı hırsızlıktır korsan diye bir şey yokî dedi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mayıs ayında düzenlediği operasyonda 8 milyon korsan ürün ele geçirilmişti. Konu ile ilgili basın toplantısına birçok sanatçı çağrılmıştı. Ancak 11 Mayıs’ta Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen toplantıya sadece şafak Sezer ve Ali Rıza Binboğa katılmıştı. Sanatçıların operasyona yeteri kadar ilgi göstermemesine ise Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tepki göstermişti. Cerrah “ Biz onlar için çalışıyoruz. Ama onlar Emniyete kadar gelemiyorlarî şeklinde tepki göstermiş ve basın toplantısına da katılmamıştı. Dün düzenlenen toplantı ise adeta film galası gibi oldu. Sanatçılar basın bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi göstererek adete Cerrah’ın gönlünü aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89