• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Emine Erdoğan'ın okuduğu komünist şair

Emine Erdoğan'ın okuduğu komünist şair
Erdoğan, Belçikalı Türklere "Bizler, anavatandaki kardeşleriniz, başınızın öne eğilmemesi için elimizden, dilimizden, yüreğimizden ne geliyorsa onu yaptık" dedi.

 Emine Erdoğan Belçika'da gurbetçi kadınlara Sabahattin Ali'nin şiiri ile seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Belçikalı Türklere "Bizler, anavatandaki kardeşleriniz, başınızın öne eğilmemesi için elimizden, dilimizden, yüreğimizden ne geliyorsa onu yaptık, yapıyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte kalabalık bir kadın heyetiyle Brüksel'i ziyaret eden Emine Erdoğan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Şubesinin düzenlediği, Sertap Erener ile Sıcak Yuva dansçılarının katıldığı konser öncesinde Belçikalı Türklere hitap etti.

"Sizin hasretiniz, sizin özleminiz, inanın bizim yüreğimizde kor ateş oldu. Sizler burada, gurbette yaşam mücadelesi verirken, bizler anavatanda yokluğunuzu her an yüreğimizde hissettik. Sevinciniz, sevincimiz oldu, hüznünüzle hüzünlendik" diyen Erdoğan, 1960'lı yıllarda işçi olarak Belçika'ya yerleşen Türklerin bugün bu ülkede önemli görevler üstlenmeye başlamasının gurur verici olduğunu söyledi.

Sabahattin Ali şiiri ile seslendi

Erdoğan, "Şair, 'Başın öne eğilmesin' diyor. Bizler, anavatandaki kardeşleriniz, başınızın öne eğilmemesi için elimizden, dilimizden, yüreğimizden ne geliyorsa onu yaptık, yapıyoruz" diye konuştu.

Son dönemde Türkiye'de "güzel gelişmelerin" yaşandığını anlatan Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne mutlu bize ki, Türkiye, dünyanın en güçlü 17;inci ekonomisi konumuna yükseldi. Türkiye bugün Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini kararlılıkla yürütüyor. Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, G-20 Zirvesinde temsil ediliyor. İslam Konferansı Örgütünde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde, Medeniyetler İttifakı Girişiminde Türkiye aktif sorumluluklar yükleniyor, öncü rol oynuyor."

Türkiye'nin "Doğuda, Batıda, Kuzeyde, Güneyde hakkı, adaleti, hukuku, barışı, dostluk ve kardeşliği savunduğunu" belirten Erdoğan, "Dünyanın neresinde mağdur varsa, dünyanın neresinde zulme uğrayan, haksızlığa uğrayan, baskıya, şiddete maruz kalan varsa, Türkiye cesur şekilde onların hissiyatına tercüman oluyor. Ülkemiz içinde dostluk, kardeşlik, birlik ve bütünlük daha güçlü ve sağlam şekilde yeniden inşa ediliyor. Artık sadece tarihimizle, artık sadece geçmişte yaptıklarımızla övünmüyor; barışa, istikrara, kardeşliğe yaptığımız katkılarla bugünümüzle de övünüyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan artık çok daha fazla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"Türk kadını tarih boyunca lider oldu"

Emine Erdoğan, "Türk kadınının tarih boyunca bir anne ve bir eş olmanın ötesinde, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda öncü oldu, lider oldu, inisiyatif sahibi oldu" diyerek, şunları kaydetti:

"Anadolu, yüzyıllar içinde başarılı kadınların, kahraman kadınların, dirayetli, ferasetli, açık gönüllü, engin yürekli kadınların mücadelesiyle analar yurdu haline geldi. Unutmayınız ki bizler, Terken hatunların, Nilüfer hatunların, Hayme anaların, Nene hatunların, Fatma bacıların, Şerife hatunların torunlarıyız. Bizim kadınlarımız evlerine, eşlerine, çocuklarına nasıl kol kanat gerdiyse, nasıl şefkat ve merhamet gösterdiyse; aynı şekilde vatanları için, toprakları için, istiklal ve istikballeri için de kol kanat gerdiler, kahramanca mücadele ettiler.

Bugün de, Türkiye;de ve Avrupa;da hanım kardeşlerimiz her alanda 'Ben de varım' diyor, her alanda yeteneğini, birikimini, cesaret ve kararlılığını ortaya döküyor. Avrupa siyasetindeki başarılı Türk kadınları, Avrupa ekonomisi içindeki başarılı Türk iş kadınları, sanatçılarımız, bilim kadınlarımız işte bu manzaranın bariz ve somut örnekleri."

Erdoğan, kadınların ve annelerin tarih boyunca olduğu gibi bugün de dünyadaki gelişmelere sessiz ve tepkisiz kalamayacaklarını belirerek, "Evladını kaybederek yıkılmak, eşini kaybederek ağıtlar yakmak, savaşlarda hedef haline getirilmek, töre adı altında insanlık dışı muameleye boyun eğmek bizim kaderimiz değildir, asla da olamaz. Bizler, inanıyorum ki, bu kaderi değiştirecek, bu gidişi tersine döndürecek azim ve kararlılığa sahibiz" dedi.

Emine Erdoğan, "Küresel tehdit ve tehlikelere karşı, kadın hissiyatını, nezaketini, şefkatini ve merhametini süreçlere daha fazla yansıtabiliriz. Çocukların katledilmesini, genç yavrularımızın zamansız ölümünü, istismarı, ayrımcılığı, ırkçılığı inanın ki durdurabilir, bu insanlık dışı saldırıların önüne inanın geçebiliriz. Dayanışma içinde, birlik ve bütünlük içinde yeni bir dünyayı hep birlikte inşa edebiliriz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Avrupalı Türklere, "İşte onun için bulunduğunuz, yaşadığınız ülkelerin dilini en iyi şekilde öğrenmenizi, çocuklarınıza da anadilimizle birlikte öğretmenizi sizlerden rica ediyorum. Yaşadığınız, vatandaşı olduğunuz ülkelerin sosyal, ekonomik ve en önemlisi de siyasal süreçlerinde aktif şekilde yer almanızı sizlerden rica ediyorum. Avrupalı Türk kadınlarının, Avrupalı diğer kadınlarla işbirliği, el birliği yapmasını önemsiyor, yüreklerinizi birleştirmenizi sizlerden istiyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89