• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

El Clasico'nun galibi Barcelona!

El Clasico'nun galibi Barcelona!
Geçtiğimiz hafta rakibine 8 gol atan Barcelona da gazeteler Real Madrid'e de 8 gol atıp atamayacağı yönünde yorumlar yapmıştı.

Geçtiğimiz hafta rakibine 8 gol atan Barcelona da gazeteler Real Madrid'e de 8 gol atıp atamayacağı yönünde yorumlar yapmıştı. Sekiz olmadı ama Katalanlar derbiyi tarihe geçecek bir skorla kazandı.

Nou Camp Stadı'nda oynanan, 98 bin 255 biletli seyircinin izlediği maça, Barcelona, Valdes, Puyol, Pique, Abidal, Dani Alves, Busquets, Xavi, İniesta, Villa, Messi ve Pedro'dan oluşan ilk 11 ile çıktı. Real Madrid ise maça Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Di Maria, Khedira, Mesut Özil, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo ve Benzema'dan oluşan 11 ile başladı.

22901

Maça hızlı başlayan Barcelona'da Messi'nin 6. dakikadaki şutu direkten döndü. Barcelona, 10. dakikada Xavi ve 18. dakikada Pedro'nun golleriyle 2-0 öne geçti.

33. dakikada Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın, topu taç atışı için almaya gelen Real Madridli Ronaldo'ya vermemesi üzerine Ronaldo, Guardiola'yı itti ve iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Bu pozisyonda Barcelona kalecisi Valdes ve Ronaldo sarı kart gördü. Pozisyonun ardından sertleşen maçta 34. dakikada Barcelona'dan Villa, 36. dakikada Real Madrid'den Pepe de sarı kart gördüler. İlk yarının son dakikasında hakem Eduardo Iturralde Gonzalez, Barcelona'dan Messi'ye de sarı kart gösterdi ve ilk yarı 2-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Barcelona'nın orta sahadaki pas alışverişini durdurmak amacıyla 2. yarıya Mesut Özil'in yerine Lassana Diarra ile başladı, ancak bu hamle başarılı olmadı. 51. dakikada Xavi ile çok müsait bir pozisyondan yararlanamayan Barcelona, 55 ve 58. dakikalarda David Villa'nın golleriyle skoru 4-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra oyunun tüm hakimiyeti Barcelona'nın eline geçti. Sinirleri gerilen Real Madridli futbolcular sert hareketlerde bulundular ve Xabi Alonso (Dk. 51), Casillas (Dk 56), Carvalho (Dk. 71), Ramos (Dk. 73) ve Khedira (Dk. 73) sarı kart gördüler.

Barcelona, 87. dakikada Pedro'nun yerine oyuna giren Jeffren'in 90 1. dakikada attığı golle 5-0 öne geçti. 5. golün ardından 90 3. dakikada Messi'yi tekmeleyen Ramos doğrudan kırmızı kart gördü ve iki takım oyuncuları arasında tekrar itiş-kakış başladı. Bu dakikada 87. dakikada yerini Keita'ya bırakan Xavi de yedek kulübesinden olaya müdahale ettiği için sarı kart gördü ve maç Barcelona'nın 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Real Madridli Ramos'un kırmızı kart gördüğü maçta, Real Madrid'den 7, Barcelona'dan 5 oyuncu sarı kart gördü.

Bu sonuçla La Liga'da 13. hafta sonunda Barcelona 34 puanla liderliğe yükseldi, Real Madrid 32 puanda kalarak 2. sırada yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89