• BIST 9562.78
  • Altın 2486.378
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

Ediz Hun, sahnede gözyaşlarını tutamadı

Ediz Hun, sahnede gözyaşlarını tutamadı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', görkemli bir törenle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', görkemli bir törenle başladı. Gecede geçtiğimiz gün hayatını kaybeden eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in görüntülerinin yer aldığı sunum davetlileri duygulandırdı. Sinemanın onur ödüllerini Muzaffer Tema ve Nedret Güvenç'e takdim eden Ediz Hun da sahnede gözyaşlarını tutamadı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene Türk sinemasının emektar ve genç oyuncuları ile çok sayıda davetli katıldı. Sinema sanatına katkı sağlamak için geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 'sinema ve mimarlık' başlığıyla hazırlanan festival, dünyaca ünlü yapımları ve en özel Türk filmlerini Bursalı sinemaseverlerle buluşturmak üzere start aldı. Festivalin açılış töreni, usta oyuncular Ahu Türkpençe ve Ali Sunal sundu. Türk sinemasına emek veren çok sayıda ünlü sanatçının katıldığı gecenin açılışında duygusal anlar yaşandı.

EDİZ HUN, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gecede emek ve onur ödülleri de sahiplerini buldu. Emek ödülleri emektar oyuncular Hakkı Kıvanç ve Baykal Kent'e Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından verildi. Daha sonra Türk sinemasının sevilen yüzleri Nedret Güvenç ile Muzaffer Tema'ya ise onur ödülleri takdim edildi. Emektar oyunculara ödüllerini Ediz Hun ve Suzan Avcı verdi. Bu arada sahnede Muzaffer Tema'ya ödülünü takdim eden Ediz Hun ise göz yaşlarını tutamadı.

FESTİVALE ÜNLÜ YAĞDI

Festivalin açılış gecesine Türk sinemasına gönül veren birçok emektar ve genç oyuncu katıldı. Bursa'nın ev sahipliği yaptığı festivalin her geçen yıl büyüyerek önem kazandığına dikkat çeken ünlüler, sinemaya verilen önemin sevindirici olduğuna, ancak, yeni neslin kıyfatine özen göstermediğine işaret etti. Emektar oyunculardan Nuri Alço ve Serdar Gökhan de, tıpkı Ediz hun gibi, genç oyuncuların bu tür organizasyonlarda giyimlerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Serdar Gökhan, "Antalya Festivali'nde de gençlerin giyim kuşamlarına dikkat etmediklerini gördük.

Gençler insanlara saygı göstermeli. Ciddi giyinmeleri gerekir, biz böyle görmedik. Bugün Hollywood'da insanlar smokin ve takım elbise ile boy gösteriyor. Bizim yeni nesil yaptıkları işlerde olduğu gibi giyisilerine de önem vermiyorlar" dedi.

Gökhan, Türkiye'de yapılan festivalleri yeterli bulmadığını belirterek, uluslararası organizasyonlardan örnek alınmasını istedi. Gökhan, emektar oyunculara değer verilmediğini de belirterek, sitemlerini dile getirdi.

Nuri Alço da organizatörlerin vefasızlığından yakınarak, sanatçılara gereken değerin verilmesini istedi.

Geceye, ödül alan oyuncuların dışında Eşref Kolçak, Sevim Fadik Atasoy, 'Kış Masalı' dizi oyuncuları gibi birçok ünlü sima da katıldı.

ERSİN YAŞAR - ORHAN AKIN

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89