• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Dünya'nın en büyüğü bugün belli oluyor

Dünya'nın en büyüğü bugün belli oluyor
Dünya Kupası şöleni ve heyecanı bugün oynanacak final maçı ile sona eriyor. Uruguay'ı eleyen Hollanda ile Almanya rüyasına son veren İspanya, finalde karşı karşıya geliyor.

Her iki ekip Dünya Kupası'nı ülkelerine götürmek için zorlu bir mücadele verecek. 21.30'da TRT 1'den canlı yayınlanacak müsabakayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek.

Turnuvanın finali, 'kalecilerin korkulu rüyası' olarak değerlendirilen Jabulani isimli futbol topu yerine 'Jo'bulani' ile oynanacak. 2010 Dünya Kupası için özel üretilen ve futbolcularca sıkça eleştirilen top, Jabulani ile aynı teknik özelliklere, ancak farklı renge sahip olan Jo'bulani, altın sarısı ve beyaz rengiyle dikkati çekiyor. Jo'bulani'nin ismi, bazen Jo'burg olarak da adlandırılan finalin oynanacağı kentten, Johannesburg'dan geliyor. Adidas'ın Dünya Kupası için 11. kez hazırladığı, çevresi 69 santimetre, ağırlığı 440 gram olan topun bir diğer önemli özelliği ise ıslandığı zaman ağırlığının hiç artmaması. FIFA standartları uyarınca, bir top ıslandığında, ağırlığının yüzde 10'a kadar artması kabul görürken, bu oran Jabulani'de yüzde sıfır.

17143

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Dünya Kupası'nda bugün Hollanda ile oynayacakları dev final öncesi temkinli konuştu. Hollanda'nın tehlikeli bir takım olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Bize çok benzerler. Orta sahadaki oyuncular harika bir teknik kapasiteye sahip. Oyuncuların kaliteleri ve hızlı olmaları oyunu doğaçlayamıyor ama direkt oyunlarda daha tehlikeliler." ifadelerini kullandı. Yarı finalde maça yedekler arasında başlayan Fernando Torres'in bugün ilk 11'de sahaya çıkıp çıkmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Hollanda'nın forvet oyuncusu Dirk Kuyt ise İspanya'dan korkmadıklarını ve maçı mutlaka kazanacaklarını iddia etti. Finalde kendilerine çok güvendiklerini belirten Kuyt, yarı finalde Avrupa şampiyonu İspanya ile karşılaşan Almanya gibi korkak bir oyun sergilemeyeceklerini ifade etti. İspanyollardan korkmadıklarını vurgulayan Kuyt, "Almanlar, hücuma dayalı bir oyun oynamadı. Biz hücum yapacağız. Büyük rakipler karşısında kendini küçümseyen oyuncularımız yok. Saygı var, korku yok." ifadelerini kullandı. Hollanda'da kart cezalısı bulunmazken, Uruguay maçında sakatlanan orta saha oyuncusu Zeeuw finalde yer alamayacak.

MUHTEMEL KADROLAR
Hollanda: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, De Jong, Robben, Sneijder, Van Persie
İspanya: Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevila, Busquets, Xavi, Alonso, İniesta, Pedro, David Villa
Stat: Soccer City Saat 21.30
Hakem: Howard Webb (İng.) Yayın: TRT 1

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89