• BIST 9544.47
  • Altın 2488.081
  • Dolar 32.5206
  • Euro 34.8251
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Dünya son finalistini arıyor

Dünya son finalistini arıyor
2010 Dünya Kupası'nda son finalist bugün yapılacak Almanya-İspanya maçıyla belli olacak. Saat 21.30'da başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

2010 Dünya Kupası'nda son finalist bugün yapılacak Almanya-İspanya maçıyla belli olacak. Panzerleri, Müller'in sahada olmaması endişelendirirken, Boğalar, Fabregas'ın maça yetişememesinden tedirgin. Macar Viktor Kassai'nin yöneteceği maç saat 21.30'da başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı bugün Almanya ile İspanya arasında yapılacak karşılaşmayla sürüyor. Durban kentindeki 69 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhida Stadyumu'nda saat 21.30'da başlayacak müsabakayı, Macaristan'dan Viktor Kassai yönetecek. Almanya Teknik Direktörü Joahim Löw'ün, cezası nedeniyle bugün forma giyemeyecek olan Müller'in yerine orta sahada Toni Kroos'u oynatması bekleniyor. İspanya'da ise Del Bosque'nin, 4-4-2 formatına en azından maçın başında sadık kalacağı, Fernando Torres ile David Villa'yı çift forvet oynatacağı belirtiliyor. Boğaların en büyük eksikliği ise Fabregas'ın sakatlığı. Başarılı oyuncunun fibula kemiğinde bir rahatsızlığı bulunduğu ve bugünkü karşılaşmada forma giyemeyebileceği belirtildi. Fabregas'ın durumunun yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi. Paraguay karşılaşmasında oldukça iyi bir performans sergileyen 23 yaşındaki futbolcu, Dünya Kupası boyunca genellikle sonradan oyuna dahil olsa da, Almanya maçında ilk 11'de yer alması bekleniyordu.

Önemli maç öncesi iki takımla ilgilli ilginç istatistikler de dikkat çekti: Almanya'nın, turnuvada yaptığı maçlarda kaleyi bulan her 6 şutundan biri gol oldu. İspanya için ise bu rakam 15'te 1. Dünya Kupası'nı kazanmaları halinde her Alman oyuncuya 250 bin Euro prim ödeneceği açıklanırken, İspanyol futbolcuların alacağı prim oyuncu başına 550 bin Euro. Almanya, savunmasının solundan gelişen atakları engellemekte zorluk çekiyor. Panzerler, turnuvada şu ana kadar oynadığı maçlarda, savunmasının solundan gelişen ataklarda 29 kez gol yeme tehlikesi yaşadı. Philipp Lahm'ın bulunduğu savunmanın sağında ise bu rakam 10. Almanya, İspanya'yı son kez, 2000 yılında yenebildi. İspanya, tarihinde ilk kez bir dünya kupasında yarı final oynayacak. Almanya ise 12. kez yarı final maçına çıkıyor. Dünya kupalarında şu ana kadar, turnuvadaki ilk maçını kaybeden bir takım şampiyon olma başarısını gösteremedi. İspanya, grubundaki ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenilmişti. Almanya ise ilk maçında Avustralya'yı 4-0 yendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89