• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Doğu'daki bir takımı seve seve çalıştırırım

Doğu'daki bir takımı seve seve çalıştırırım
'Demokratik açılım' çerçevesinde sanatçılarla bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, nisan ayında sporcularla buluşacak.

Açılıma ilişkin umutlarını ve taleplerini anlatan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye'nin daha müreffeh bir ülke olması için açılımı 'mükemmel' bir adım olarak görüyor. Çalımbay, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyor. Başarılı teknik direktör, terörün bitirilmesi için Doğu'da daha fazla futbol takımı kurulmasını öneriyor: "Bize bir görev düşerse yapmaya hazırız. Gerekirse gider bir Doğu takımını seve seve çalıştırırım."

Rıza Çalımbay, yeşil sahaların 'Atom Karınca' lakaplı futbolcusuydu. Kariyeri boyunca aynı takımda top koşturan 3 futbolcudan da biri. 20 yıl Beşiktaş forması giyen Çalımbay, 2 yıldır Eskişehirspor'un teknik direktörlüğünü yapıyor. 'Demokratik açılım' çerçevesinde önce sanatçılar ve sinemacılarla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayında sporcularla buluşacağını açıklayınca ilk akla gelen isimlerden biri de o oldu. Alevi kimliği ile de tanıdığımız ünlü teknik direktör, açılıma dair umutlarını ve taleplerini anlatıyor. Başarılı teknik adam, Başbakan, sporcu buluşmasına kendisini davet ederse şu mesajla gidecek: "Açılım çerçevesinde bize de bir görev düşerse yapmaya hazırız. Gerekirse gider bir Doğu takımını seve seve çalıştırırım."

Türkiye'nin daha refah bir ülke olması için açılımı 'mükemmel' bir adım olarak gören Çalımbay, sanatçısından sporcusuna herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyor. Ülkeyi bölmek isteyenlere karşı birlik çağrısını ise bir insanlık görevi olarak görüyor: "Biz bu dünyada sadece kendimiz için yaşamıyoruz. Yarın bir gün çocuklarımızın da aynı sıkıntıları yaşamaması için, onların hayatlarını güvence altına almak için açılıma destek olmalıyız. Gelecek insanlar için yapmalıyız bunu. Bizden sonraki nesil arkamızdan Allah razı olsun desin yeter."

Rıza Çalımbay, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Topulyurt köyünden. Babası maden işçisiyken bir kazada ayağından yaralanıp çalışamayınca ailece soluğu İstanbul'da almışlar. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan Çalımbay, 12 yaşında Beşiktaş altyapısında top koşturmaya başlamış. Bir Alevi köyünde doğup büyüyen ünlü futbolcu, hiçbir zaman Alevi-Sünni ayrımcılığına şahit olmadığını anlatıyor. Böyle bir ayrım olduğunu İstanbul'a geldiğinde öğrenmiş. "Alevi kimliğimi hiçbir yerde saklamadım. Alevi olduğum için kimseden ayrımcılık da görmedim. Beşiktaş'ta 20 yıl top koşturdum, 10 yıl takım kaptanlığı yaptım, Milli Takım'da oynadım, Dünya Kupası'nda yer aldım. Arkadaşlarımın hepsiyle ağabey kardeş gibiydik." diye konuşuyor.

EL BİRLİĞİ YAPMANIN TAM ZAMANI

Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması olduğuna da inanmıyor. Dış mihrakların ikilik çıkararak ülkeyi bölmeye çalıştıkları görüşünde. Alevi-Sünni ayrımcılığı üzerine konuşmayı bile yüz kızartıcı buluyor. "Görüşlerimiz farklı olsa da hepimizin ortak bir noktası var: Dinimiz. Hepimiz Müslüman'ız ve aynı Allah'a dua ediyoruz. Ayrımcılık yapılmaması için bu yeterli bir sebep. Biz neyin kavgasını veriyoruz ki?" diye soruyor. Deneyimli spor adamı, demokratik açılımı bu açıdan 'geç kalınmış ama önemli bir adım' olarak nitelendiriyor. "Ülkemizi bölmeye çalışan insanlara karşı el birliği yapmanın tam zamanı." mesajı da ona ait. Ergenekon soruşturması ve arka arkaya ortaya çıkan darbe planlarını korkutucu bulan Çalımbay, "Türkiye'nin bunca arbedeye rağmen dimdik ayakta kalabilmesi sevindirici." yorumunu yapıyor.

Rıza Çalımbay, Diyarbakırspor'un Süper Lig'de olmasını önemli bulanlardan. "Diyarbakırspor'un desteğe ihtiyacı var, ancak biz köstek oluyoruz. Takımın taraftarları başka illerdeki maçlara gittiğinde sevgiyle karşılanmalı, Doğu takımlarının sayısı artırılmalı." şeklinde önerilerde bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89