• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Doğu Futbol Birliği kuruluyor

Doğu Futbol Birliği kuruluyor
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 12 futbol kulübü ve taraftarlar dernekleri Bingöl'de bir araya geldi.

Bingöl Ahmet Dursun Spor Kompleksi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Siirtspor Kulübü Başkanı Fadıl Akgündüz, Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bingölspor Kulübü Başkanı Şeref Varolgüneş'in de aralarında bulunduğu 12 kulübün yöneticileri katıldı.

Hazırlanan bildiriyi okuyan Siirtspor Kulübü Başkanı Fadıl Akgündüz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Doğu ve Güneydoğu kulüplerini tasfiye etmek istediğini, bu nedenle Bingöl'de toplandıklarını söyledi.

Toplantıda, Türkiye Futbol Birliğini kurma kararı aldıklarını bildiren Akgündüz, ''Takımlarımızın yer aldığı 18 takımlı gruplarda, sadece 2 veya 3 takımın bölge takımları olduğu göz önüne alındığında, bölgemiz takımlarının her sezonda 15 uzak deplasmana gitmesi söz konusuyken, batı takımlarının sadece 2 veya 3 uzak deplasmana gideceği görülmektedir. Bu adaletsiz durumun bir veya iki yıl içinde bölgemizde bulunan tüm profesyonel takımların amatör kümeye düşmesi sonucunu kaçınılmaz kılacaktır. Ya 2. ve 3. liglerde geçen sezon uygulamada olan bölgesel gruplar sistemine geri dönülmesini ya da 2. ve 3. ligde yer alan toplam 90 takımın 18'erli, 5 bölgesel grup olarak düzenlenmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

''BU TOPLANTI TARİHE GEÇECEKTİR''

Toplantıda söz alan Bingölspor Kulübü Başkanı Şeref Varolgüneş de Bingöl'deki toplantıyı milli mücadele öncesi Atatürk'ün Erzurum ve Sivas'ta yaptığı kongrelere benzeterek, şunları söyledi:

''Atatürk, nasıl Erzurum'da, Sivas'ta Cumhuriyeti kurduysa, biz de Türk futbol tarihini bugün burada değiştireceğiz. Bu toplantı tarihe geçecektir. Federasyon başkanı benimle vatan, millet, bayrak konusunda yarışamaz. Bizim vatan aşkımızı, bayrak aşkımızı, millet aşkımızı ölçecek bir termometre henüz icat edilmedi. Onun için ben, federasyon başkanının derhal istifa etmesini istiyorum.''

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer de Türk futbolunun mevcut federasyonla bir yere varamayacağını, dünya kupasında Türkiye'nin olmamasının da bunun en iyi örneği olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bingöl'den çıkan kıvılcım, Türkiye'yi ve Türk futbolunu aydınlatacak bir kıvılcımdır. Bizler, kökenimiz, etnik yapımız ne olursa olsun, Türkiye'ye ve Türk futboluna hizmet için varız. Gençlerimizi ve çocuklarımızın Türk Milli Takımı'nda oynaması için elimizden gelen çaba ve desteği her zaman sunduk. Bazı kafe köşelerinde, bazı bar köşelerinde, maalesef ve maalesef bizi küme düşürdüler. Türkiye Futbol Federasyonu'nu tanımıyorum.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89