• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Doğan'a haciz yolu göründü

Doğan'a haciz yolu göründü
Doğan Grubu Maliye'nin istediği teminatlara itiraz ettiği davayı da kaybetti, umut bağladığı son mahkemenin de reddiyle haciz yolu açıldı...

Doğan Grubu, Maliye'nin 4.8 milyarlık vergi cezası için istediği teminatlara karşı açtığı dördüncü davayı da kaybetti. İstanbul 6. Vergi Mahkemesi de yürütmenin durdurulması talebini reddetti. İhtiyati haciz sürecinin önü açıldı.

Doğan Grubu, 4.8 milyar liralık vergi cezasıyla ilgili ihtiyati haciz uygulamasının yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davalarda umduğunu bulamadı. Son olarak İstanbul 6. Vergi Mahkemesi de yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi'nin kestiği 4.8 milyar liralık vergi cezasıyla ilgili ihtiyati haciz uygulamasının yürütmesinin durdurulması için İstanbul 1, 6, 9 ve 11. Vergi Mahkemeleri'nde dava açmış, bu mahkemeler aleyhte karar vermişti. Doğan Grubu'nun umut bağladığı son mahkeme olan İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'nin verdiği ret kararıyla, ihtiyati haciz sürecinin devamı açısından bir engel kalmadı.

"İTİRAZ EDECEĞİZ"

Doğan Yayın Holding, yürütmenin durdurulmasına yönelik taleplerini reddeden mahkeme kararlarıyla ilgili Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu mahkeme kararlarına karşı yasal itiraz hakkı, adı geçen bağlı ortaklıklarımızca kullanılmaktadır" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Doğan Grubu, 4.8 milyar liralık vergi cezasının iptali için İstanbul 3 , 5, 6 ve 10. Vergi Mahkemeleri'nde 40'a yakın dava açtı. İptal davası ile ilgili sürecin 6 ay sonra başlayabileceği belirtiliyor. İptal kararını görüşecek mahkemelerin, diğer mahkemelerin verdiği yürütmenin durdurulması talebinin reddi yönündeki kararları referans alacağı kaydediliyor.

Hedef talebi Danıştay'a taşımak

DOĞAN Grubu'nun, itirazını İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne yapacağı belirtildi. Bölge İdare Mahkemesi'nin, vergi mahkemelerinin ret kararını onaylaması halinde, Doğan Grubu, yürütmenin durdurulması talebini Danıştay'a taşıyacak. Doğan Grubu daha önce 9. Vergi Mahkemesi'nin verdiği ret kararına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etmişti. Karar çıkmak üzereyken, mahkemenin Vergiden Sorumlu Başkanvekili Hâkim Selahattin Kuzucu başkanlığındaki heyette, Kuzucu dışındaki hakimler hakkında reddi hâkim talebinde bulunuldu. Doğan Grubu'nun bu girişimi, davayı, daha önce 814 milyon liralık vergi cezasında ihtiyati haciz uygulamasının yürütmesini durduran Danıştay'a götürme çabası olarak değerlendirildi.

Toplam borç, faiziyle 6 milyar liraya yaklaştı

İSTANBUL 6. Vergi Mahkemesi'nin, yürütmenin durdurulmasının talebini reddetmesiyle, ihtiyati haciz uygulaması, Doğan Grubu'nun 4.8 milyar liralık teminat göstermesine kadar devam edecek. Doğan Grubu'nun malvarlıklarının teminata yetmemesi ve şirketlerin söz konusu vergi cezalarını karşılayamaması halinde şirket yöneticilerinin de sorumluluğunun doğabileceği bildirildi. Vergi cezasıyla ilgili Maliye Bakanlığı'yla yaptığı ilk uzlaşma toplantısından sonuç alamayan Doğan Grubu'nun cezası, her geçen gün faiziyle daha da artıyor. Söz konusu cezaların 2 milyar 72 milyon liralık kısmını oluşturan vergi asıllarına uygulanan gecikme faiziyle Doğan'ın cezasının toplam 6 milyar liraya yaklaştığı belirtiliyor.

Petrol Ofisi ve Hürriyet de dava açtı

PETROL OFİSİ (PO) Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi tarafından tebliğ edilen ve 2003 hesap dönemine ilişkin 42.9 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamelerinin terkini amacıyla gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve İstanbul Vergi Mahkemeleri nezdinde davalar açıldığını bildirdi. Hürriyet Gazetecilik 2004-2006 dönemlerine ilişkin tebliğ edilen 30.7 milyon TL vergi aslı ve cezasının, Doğan Yayın Holding de 35.1 milyon TL'lik vergi aslı ve cezasının terkini için dava açtı.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89