• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 11 °C

Diyarbakırspor'dan yıkım lobisi iddiası

Diyarbakırspor'dan yıkım lobisi iddiası
Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen, ülke futbolunu ve siyasetini ilgilendiren faaliyetlerde lobilerin yarar ve başarı yerine zarar verdiğini savundu.

Önen, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor maçıyla başlayan bir trend olduğunu söyledi.

Bazılarının birkaç kişilik lobi ile puan hanelerine puanlar yazdırdıklarını öne süren Önen, ''Ülke futbolunu, siyasetini ilgilendiren faaliyetlerde lobi yarar yerine, başarı yerine zarar verir. Adalet her yerde eşit dağıtılırsa aidiyet duyguları güçlenir. Maalesef kulübümüze çifte standart uygulanıyor'' dedi.

Kendile için önemli olan şeyin kamuoyu vicdanı olduğunu ifade eden Önen, şöyle dedi:

''Kamuoyu vicdanı bu olaylarda bizi desteklemiştir. Teknik heyet ve kulübümüze verilen cezalar haksız cezalardır. Teknik direktör etmediği küfür nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti almıştır. Koridorda edilen bir küfür Ziya Doğan'a mal edilerek rapora eklenmiştir, bu kabul edilemez. Taraftarımız 90 dakika ağır tahriklere maruz kalmıştır, elbette sessiz kalmayacaktır.''

''YÖNETİM İLE İLGİLİ YIKIM FAALİYETLERİ BAŞLADI''

Önen, kendi başarılarını takdir eden büyük bir kesim olmasına rağmen, karanlık bir grubun bunu kabul edemediğini vurguladı.

Bunların uzantısı olan Merkez Hakem Komitesi ve hakemlerin bursa maçında 3 yanlış kararla farklı yenilmelerine sebep olduğunu iddia eden Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tepkilerimizi en doğru ve en etkili şekilde vermeliyiz. İçeride de boş durulmuyor. İki maçta puan kaybettik, yönetimle ilgili yıkım faaliyetleri başladı. Diyarbakırspor bu kentin takımıdır. Bütün dinamiklerin destek vermesi gerekir. Yönetim olarak bir yere götürebiliriz, ondan sonra tek başına bir şey yapamayız. Bu saldırılara karşı dik durmak gerekiyor. Merkez Hakem Kurulu'nun atamalarına ve kararlarına dikkat çekmek istiyoruz. Gerekli tedbirlerimizi alacağız ve hızla sorunların üzerine giderek el birliği ile bunları aşacağız.

Teknik heyet ve futbolcuların dikkati çekilecek. Yeni bir muhasebe birimi oluşturduk. Çünkü, 2007'den beri defterimiz yok. Bunu tüm ilgili yerlere bildirdik, ama bir sonuç alamadık. Defter olmamasına rağmen bu işlemlerin nasıl yapıldığını bilmiyoruz.''

''3 YÖNETİCİNİN İSTİFASI KABUL EDİLDİ''

Önen daha önce güven tazelemek için yönetim kurulu üyeleri olarak kulüp başkanına verdikleri istifa dilekçelerinin değerlendirildiğini anlattı.

Bu değerlendirme sonucunda 3 kişinin istifa dilekçesinin kabul edildiğini belirten Önen, ''Biz futbolcuların peşinatlarının yüzde 70'ini kendi imkanlarımızla ödedik. Futbol oynamaya para kazanmaya gelen başta 7-8'i yabancı olmak üzere çok sayıda futbolcumuz var. Kadromuzda sadece 2 Diyarbakırlı futbolcu var, iki tane de bölgeden futbolcumuz var. Böyle olunca da Diyarbakır ruhunu, yansıtamıyoruz. Olumsuz gelişmeler para kazanmaya gelen ve parasını zamanında alamayan futbolcuları da etkiliyor. Fakat bu sadece bizde değil, diğer kulüplerin birçoğunda da var'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89