• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer

Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer
Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı'na seçilen Çetin Sümer, amaçlarının büyük Diyarbakırspor'u yeniden oluşturarak başarıyı yakalamak...

Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı'na seçilen Çetin Sümer, amaçlarının büyük Diyarbakırspor'u yeniden oluşturarak, önce Türkiye'de başarıyı yakalamak, sonra da Avrupa'da ve dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Diyarbakırspor Olağanüstü kongresi Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. kongrenin açılışında konuşan eski başkan Abdurrahman Yakut, kulübü çok güç şartlarda devraldıklarını ve yönetim olarak Diyarbakırspor'u başarıya ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Ekonomik olarak iflas etmiş bir kulüp olan Diyarbakırspor'u hak ettiği yere getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Yakut, şöyle dedi:

''Çok sıkıntılı bir dönem geçirmemize rağmen, takımı süper lige çıkardık. Bunun için de çok mutluyuz. Bu süre içerisinde de kimseye veremeyeceğim hesabım yok. Evime haciz bile geldi, ama yılmadım. Daha önce de takımı ekip olarak Süper Lig'e çıkardık. Ama, takım 2. Lig'e düştü. Yeni yönetimin de aynı duruma düşmemesi için çok iyi çalışması gerekir. Bize görev süremizde yardımlarını esirgemeyen bakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ederim.''

Yakut, kimseye kırgın olmadığını ancak, birilerinin ''Takım kayyuma kalacaktı, onun için yönetime talip olduk'' dememesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile başkanlığa seçilen Çetin Sümer de, Diyarbakır için çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmek için bir araya geldiklerini vurguladı.

41 yıllık süre içerisinde çeşitli sıkıntılara rağmen emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Sümer, şöyle dedi:

''Bu sonuç Diyarbakır'ın ve Diyarbakırspor'un büyüklüğünü gösterir. Ancak sahadaki bu başarılar tabeladaki skordan ileri gitmemiş ve adeta sevincimiz hep yarım kalmıştır. Şu an tek bir dikili ağacımız yoktur. Altyapımız bölgenin olağanüstü potansiyeline rağmen yok denecek kadar zayıftır. Diyarbakırspor olgusuna kentin ileri gelenleri el ele vererek sahip çıkması gerekirken, hiç kimse bu yükü sırtlamaya yanaşmamış, 'bizden uzak olsun' deyip kaçma çareleri aramıştır.

Diyarbakırspor, Diyarbakırlıların ve kendini Diyarbakırlı gibi görenlerindir. Ben yaptım olgusunun yerini ne zaman, biz yaptık alırsa o zaman Diyarbakırspor büyük bir camia olarak hak ettiği mevkide yerine alacaktır.''

''BÜYÜK DİYARBAKIRSPOR'U YENİDEN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ''

Sümer, büyük Diyarbakırspor'u oluşturmak için başlayan bu yürüyüşü sonuçlandırarak, tarihe geçmek istediklerini kaydetti.

Bunu verilecek destekle başaracaklarını anlatan Sümer, şunları söyledi:

''Büyük Diyarbakırspor'u yeniden oluşturmak istiyoruz. Amacımız büyük Diyarbakırspor'u yeniden oluşturarak, önce Türkiye'de başarıyı yakalayıp, sonra da Avrupa'da ve dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmektir. Hedefimiz bu yıl ne olacağı değil, 5 yıl sonra Türkiye'de başarı ile temsil edecek yapıyı oluşturmaktır. Yapılacak çok iş var. Boşa harcanacak zamanımız yok.''

Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu üyeliklerine de Tahsin Çimen, Mahmut Yaşa, Suat Önen, Vahit Karaaslan, Turan İlgin, Ahmet Tanaman, Halit Ensarioğlu, Aydın İldiz, Bülent Fidan, Selahaddin Üngür, Nedim Kocabük, Tahsin Karakuş ve Şehmuz Kaya getirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89