• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 11 °C

Diyarbakırspor son kararını verdi

Diyarbakırspor son kararını verdi
Başbakan Tayyip Erdoğan da AKP Grubu’nda Diyarbakırspor’un ligden çekilme kararını açıkladığı Gaziantepspor maçına değindi. Erdoğan şöyle konuştu:

Diyarbakırspor'un tartışma yaratan kararının ardından düğüm nasıl çözüldü?

Vali Hüseyin Avni mutlu Duyarbakırspor’un bu hafta sonu oynanacak Galatasaray maçına çıkacağını açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan da AKP Grubu’nda Diyarbakırspor’un ligden çekilme kararını açıkladığı Gaziantepspor maçına değindi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Herkese ben sabır sağduyu telkin ediyorum. Bu arada bir şeyi daha söylemek zorundayım. Haftasonu Gaziantep’te, Gaziantep-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylara değinmek istiyorum. Daha önce Bursa’da yaşanmıştı. Spor müsabakaları dostluğu kardeşliği centilmenliği geliştirmesi gereken organizasyonlardır. Ama son dönemde sporu kirli provokasyonlar karışmaktadır. Birileri ırkçı ve ayrımcı sloganlarla, birlikte ve beraberlik atmosferini bozmaya gayret ediyor. Doğrusu bu tehlikeye alet olanlar Türk milletinin lehine bir iş yapmıyor. Kimse spor organizasyonlarını tahrik ve provokasyonlarla kendi siyasetlerine alet etmesinler. Kimse milletimizin birlikte ve beraberliğine kasteden bir ayrımcılığa girmez. Bir avuç kendisini bilmezin hareketini bir şehre bir topluma mal etmek asla doğru değildir.

7119

Buradan Diyarbakırspor yöneticilerine sesleniyorum. Şehir halkının maçlara devam edilmesi düşüncesini dikkate alınmalı. Duygusal davranarak Diyarbakırspor çekildi denilmez.

Barışın en önemli unsurlarından birisi olacak Diyarbakırspor’u ve Diyarbakır’ı men edemezsiniz. Aramıza sızmaya çalışan istismarcılara fırsat vermeyeceğiz.”

BAYDEMİR: ÇEKİLMEYİN

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir ile görüştü. Baydemir, Galatasaray maçına çıkmama kararı alan Başkan Çetin Sümer ve yönetime, maça çıkmaları temennisinde bulunarak, “Kulübün içinde bulunduğu insani ve duygu yoğunluğunu anlayışla karşılıyoruz. Çekilmek için de çok erken olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Diyarbakırspor'un Bursaspor'dan sonra Gaziantepspor'la oynadığı maçta ırkçı ve ayrımcı uygulamalara maruz kaldığı gerekçesiyle bu hafta Galatasaray'la yapılacak karşılaşmaya çıkmama kararı alan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve diğer yöneticiler, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

DİSKİ Spor Kulüp Başkanı İhsan Uğur ve Meclis üyesi Metin Kılavuz ile birlikte Diyarbakırspor Kulüp yöneticilerini birlikte kabul eden Baydemir yaşananları, “Sporun ruhuna aykırı ve Diyarbakır kimliğine saldırı” olarak değerlendirdi. Sorumlu olan kurumlara, sorumluluklarının gereğini yerine getirme çağrısı yapan Baydemir, bu tür ırkçı yaklaşımları FIFA gündemine taşınması önerisinde bulundu.

YANINIZDAYIZ

Kulübün içinde bulunduğu insani ve duygu yoğunluğunu anlayışla karşıladıklarını söyleyen Baydemir, “Çekilmek için de çok erken olduğunu düşünüyoruz” dedi. Temennilerinin kulüp yönetiminin bu söylem ve kararını bir kez daha gözden geçirmesi olduğunu ifade eden Baydemir, hem hukuki ve kamusal anlamda kulüp ve kentin hakkının aranması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN SÜMER: ENDİŞEMİZ SÜRÜYOR

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer de her deplasmanda maçın ilk dakikasında son dakikasına kadar ırkçı tezahüratların olduğunu söyledi. Deplasmanda atılan ırkçı sloganların futbolcular üzerinde psikolojik etki bıraktığını belirten Sümer, “Ben kulüp başkanı olarak ciddi rahatsızlık duyuyorum” diyerek endişeli olduklarını dile getirdi.

MORALSİZ ÇALIŞMA

KULÜP Başkanı Çetin Sümer’in Galatasaray maçına çıkmayacaklarına ilişkin açıklamasından sonra bu sabah haftanın ilk antrenmanına çıkan Diyarbakırsporlu futbolcuların oldukça moralsiz oldukları gözlendi.

ZİYA DOĞAN BAŞKANLA GÖRÜŞTÜ

Diyarbakırspor’un bu sabah yapacağı çalışma için Seyrantepe Spor Kompleksi’ne gelen futbolcuların durgun oldukları dikkati çekti. Tesislere gelen teknik direktör Ziya Doğan ise Başkanı Çetin Sümer'le bir toplantı yaptı. Ziya Doğan, toplantı yüzünden antrenmana 40 dakika geç çıktı. Antrenmanda da basın mensuplarına konuşma yasağı olduğu hatırlatıldı, sadece görüntü almalarına izin verildi.

TAZEMETA ARKADAŞLARINI CANLANDIRDI

Rüzgarlı bir havada yapılan antrenmanda 5 dakika kadar sürmesi gereken düz koşu, 15 dakikaya çıkartıldı. Antrenmana daha sonra katılan Ziya Doğan, bir süre futbolcularıyla birlikte ısınma hareketleri yaptı. Futbolcuların çoğunun yaşanan gelişmelerle ilgili moral bozukluğu yaşadığını farkeden Tazemeta ise antrenmanda arkadaşlarının morallerini düzeltmek için onlarla sürekli şakalaştı.

Yeşil kırmızılı futbolcular, antrenmanın sona ermesinden sonra gazetecilerle konuşmadan soyunma odasına gittiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89