• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 19 °C

Diyarbakırspor ligde kalmak istiyor

Diyarbakırspor ligde kalmak istiyor
Diyarbakırspor'un teknik direktörü Güvenç Kurtar, ''Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, ligde kalacağımıza inanıyorum'' dedi.

Turkcell Süper Lig'de 24 puanla 16. sırada yer alan Diyarbakırspor'un teknik direktörü Güvenç Kurtar, ''Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, ligde kalacağımıza inanıyorum'' dedi.

Diyarbakırspor, saha kapatma cezası nedeniyle Gaziantepspor ile Ankara'da yapacağı maçın hazırlıklarını başkentte sürdürüyor. Teknik direktör Güvenç Kurtar, kamp yaptıkları otelde , kadroda büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Kurtar, sakat futbolcuların yanı sıra takımdan kaçan oyuncuların da olduğunun altını çizerek, ''İlk 11'de oynayan 5 futbolcu artık takımda yok. Banko oynayan 5 kişi demek, takımın yarısı demek. Özellikle stoper mevkisinde büyük sorunumuz var. Taktik idmanı yapıyoruz, adam bulamıyoruz'' diye konuştu.

Diyarbakırspor'a gelirken kadroya güvendiği için teklifi kabul ettiğini vurgulayan Kurtar, şöyle devam etti:

''Buraya gelirken Diyarbakırspor'un düşmesine ihtimal bile vermeyerek geldim. Ancak kadro sıkıntısı bizi zor duruma düşürdü. Yine de ligde kalacağız. Sivasspor, Manisaspor ve Diyarbakırspor, bizim gibi kritik durumda gözüküyor. Büyük ihtimalle Ankaraspor ve Denizlispor'un dışında bu takımlardan birisi düşecek. Bizim diğer takımlara göre artımız savunmamız. Ama yine de savunmada bireysel hatalar yapıyoruz. Biz, kendimizden önce Sivasspor'un, sonra da Manisaspor'un maçlarına bakıyoruz. Sivasspor'un maksimum 7 puan alabileceğini düşünüyorum. Bu durumda bizim en az 8 puan almamız gerekiyor. Büyük takımlardan 1 puan çalabilirsek, bizim karımız bu olur.''

Kurtar, Pazar günü Ankara'da karşılaşacakları Gaziantepspor ile ilgili olarak ise, ''Gaziantepspor, çok iyi bir takım. Kaliteli futbol oynuyorlar ama biz de bundan sonraki her maçımıza galibiyet için çıkacağız. Galatasaray maçında da, Beşiktaş maçında da 3 puan için savaşacağız. Fakat kazanmak için de anlamsız bir şekilde saldırma lüksümüz yok'' dedi.

CEZALAR

Güvenç Kurtar, yaşanan olaylar sonrasında alınan cezalarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise, '''Can çekişiyoruz. Şu konumda iç saha, dış saha ayırımı yapma lüksümüz yok'' dedi.

Kurtar, alınan cezanın sahada oynanan futbol açısından değil, maçlara hazırlanma süreci açısından kendilerine sorun yarattığını ifade ederek, ''O olayı yapanın taraftar olup olmadığını merak ediyorum. Yapılanların faturası hep takımın aleyhine oldu. Benim oyun tarzımda iç saha veya dış saha diye bir ayrım yok. Sahanın ölçüleri belli, kalenin boyutları belli. Hakem de iyi olduktan sonra ister içeride, ister dışarıda oynamışız fark etmez. Artık can çekişiyoruz. Futbolcular hala motive olamıyorsa söyleyecek bir şey yok. Bizim bahanemiz olamaz. Şu aşamada iç saha, dış şaha, sıcak hava, soğuk hava, taraftar gelmiş, gelmemiş bunları düşünecek halde değiliz. Sahaya çıkıp en iyisin yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Taraftarlarının kendilerine kattığı gücün farkında olduklarını, ancak ligdeki konumları itibariyle her şartta kazanmaları gerektiğini vurgulayan Kurtar, şöyle devam etti:

''Tabi ki seyircimizi arkamıza alarak maça çıkmak isterdik. Örneğin Gençlerbirliği maçında bizi çok güzel desteklediler. Hepsiyle gurur duydum, çok teşekkür ediyorum. Yenildik ama onlar futbolcuları yanlarına çağırarak alkışladılar. Örnek bir davranış gösterdiler. Diyarbakırspor taraftarı işte bu. Daha önce de Denizlispor'u, Sivasspor'u, Trabzonspor'u alkışladılar. Diyarbakır'da bundan sonra herhangi bir takıma bir sıkıntı olmayacağına garanti verebilirim.''

Alınan cezalar sonrasında herkesin kendilerine düştü gözüyle baktığını belirten Kurtar, ''Başka bir takımın hocası olsam, ben de böyle düşünebilirdim. Ancak Antalyaspor galibiyeti sonrasında işler biraz değişti. Gençlerbirliği maçına da iyi başladık. Ancak golü yedikten sonra çabuk dağılan bir takımız. Bunu aşmamız gerekiyor. Ben buraya geleli çok az bir süre oldu ve henüz tam takım çalışamadım. Oyuncularıma, son maçtaki hatalarımızı göstermek istedim ama az oyuncum olması nedeniyle bunda bile sıkıntı yaşadım. 15 oyuncuyla antrenman yapıyoruz, çift kale maç bile yapamadık. Kalan haftalarda elimizden geleni yaparak düşmeyeceğiz. Kümede kalmak için 35-36 puanın yeterli olacaktır, 37 puanı bulan ise kesinlikle kurtaracak'' diye konuştu.

MAÇ SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR

Güvenç Kurtar, özellikle Turkcell Süper Lig'de sezon içinde daha çok maç yapılması gerektiğini, bunun uzun vadede Türk futboluna büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Kurtar, en çok maç alan bir hakemin bile maksimum 15 maç yönettiğini ifade ederek, ''Neden daha çok takımla oynamıyoruz, daha fazla maç yapmıyoruz anlamıyorum. En çok maç alan hakem 15 maç yönetiyor. Futbolcu senede 50 maç oynasa kötü mü olur. Daha fazla maç yapılması belki ilk başlarda futbolcular adına performans düşüklüğü yaratabilir ama gelecek adına futbolcuya büyük tecrübe kazandırır. Türk futbolu da bundan kazançlı çıkacaktır. Haftada 2 maç oynamanın ne sıkıntısı olabilir. Kadroda bir sürü futbolcu var, hepsini oynayabilecek konuma getirmek lazım'' dedi.

DAUM'UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'un geçen hafta içinde Türk antrenörlerle ilgili yaptığı açıklamalara büyük tepki gösteren Kurtar, şunları söyledi:

''Daum'un açıklamaları çok yanlış. Daum, gelsin de Diyarbakırspor'da, Denizlispor'da antrenörlük yapsın, 1 hafta kalabilir mi acaba. Bir tane beraberlik alabilir mi acaba, bunu sormak lazım. Birisine cevap verecekse, bunu çıkıp isim vererek yapsın. Yaptığı açıklama nedeniyle kendisini kınıyorum. Tüm Türk antrenörleri nasıl bu açıklamaya katabilirsin? Elinde milyon dolarlık kadro var, medya arkasında, her türlü destek var, Bursaspor onun üstünde. Kendisi önce Ertuğrul hocanın elini öpsün. Hepimizin eksiği, hatası vardır mutlaka ama bu tür açıklamalar çok yanlış.''

SPORDA ŞİDDET YASASI

Güvenç Kurtar, Sporda Şiddet Yasası'nın bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkarak, yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

Kurtar, yasa sonrasında yaşanan şiddet olaylarının büyük ölçüde azalacağını vurgulayarak, ''Stadın içinde her türlü insanın en küçük ayrıntısına bile görebiliyoruz. Örneğin Alex'in kafasına atılan su. Bunu kimin attığı belirlenebilir. Bu kişi belirlensin ve ömür boyu stada giremesin. Bu sorun, verilecek para cezasıyla çözülecek bir konu değil bu. Yaptırımın ağır ve engelleyici olması lazım. Bu yasayı hayata geçirmek ve uygulamak çok zor değil. Bu kanunun çıkmasının kimseye bir zararı olmaz. Kurallara uymayan cezasını çekmeli'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89