• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Diyarbakır'dan Hülya Avşar'a destek

Diyarbakır'dan Hülya Avşar'a destek
Diyarbakır Barosu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çakır'ın Hülya Avşar'a açtığı soruşturmaya tepki göstererek savcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çakır'ın Hülya Avşar'a açtığı soruşturmaya tepki göstererek savcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu, açıklamaları sebebiyle İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çakır tarafından ünlü sanatçı Hülya Avşar'a açılan soruşturmaya tepki göstererek Ali Çakır hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro avukatlarından Av. Sidar Demiroğlu Diyarbakır adliyesine gelerek suç duyurusunda bulundu. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Av. Sidar Demiroğlu,

"Adli görevde görevi kötüye kullandığını düşündüğüm ve geçtiğimiz günlerde adığını Hülya Avşar hakkında soruşturma başlatarak tekrar duyuran Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çakır hakkında yapacağım suç duyurusunun içeriğini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Adını sanatçı Bülent Ersoy hakkında halkı askerlikten soğutma suçlamasıyla soruşturma açmak ve verilen beraat kararını temyiz etmek, aynı zamanda Kıbrıs'ta 10 tane Yunan askerini öldürdüm diyen sanatçı Atilla Algaç hakkında takipsizlik kararı vermekle duyuran Ali Çakır, özellikle sanatçı Hülya Avşar ile ilgili soruşturmada yeni skandala imza atmıştır. Türkiye'de hukukun bizzat hukukçular tarafından siyasi ya da başka saiklerle çiğnenmesini kabul etmem mümkün değildir. Bu yüzden Ali Çakır hakkında gereğinin yapılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşlemi Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunacağım. Sanatçı Hülya Avşar'ın beyanları ile ilgili olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama iddiasının, röportajın içeriği objektif olarak incelendiğinde götüreleceği üzere, tamamen yersiz olduğu ve başlatılan soruşturmanın da keyfi ve subjektif olup görevin kötüye kullanılması niteliğinde olduğu açık bir biçimde ortadadır. Sanatçı Hülya Avşar'ın sözlerinin bir bütün halinde incelendiğinde kesinlikle suç içeriği taşımadığı görülmektedir. Hal böyleyken, nasıl bir zihniyete, nasıl bir hukuk anlayışına ve daha da önemlisi akıl sağlığına sahip olup olmadığı belirsiz bir şahsın yada şahısların şikayet ve ihbarları gerekçe gösterilerek kamuoyunun günlerce meşgul edilmesi, toplumda fikir beyan etmek isteyen sanatçı ve aydınların soruşturmalar yoluyla korkutularak psikolojik baskı altına alınması ve bir sanatçı ile görevini yapan bir gazetecinin iş ve mesaisinden mahrum bırakılarak kameraman ordusu ile adliye binalarına getirilmesi ve bilerek ya da bilmeyerek toplumun bazı kesimlerinin hedefi haline sokulması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı'nın tam anlamıyla görevini kötüye kullandığı delil niteliğindedir. "Anlaşılmaktadır ki, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çakır mesleğine dünya görüşünü ve siyasi fikirlerini karıştırmakta ya da adından söz ettirerek medyatik olmaya çalışmaktadır. Zaten hakkında soruşturma açılan Bülent Ersoy'dan tutun İçişleri Bakanı'na kadar toplumun geniş bir kesimi böyle bir soruşturmaya anlam veremediklerini, hayretler içinde kaldıklarını beyan etmişlerdir" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89