• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Dev derbi Fenerbahçe'nin

Dev derbi Fenerbahçe'nin
Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadı’ndaki ilk derbi mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk etti. 87. dakikaya kadar berabere devam eden maçta sahneye 88. dakikada Alex çıktı ve F.Bahçe'yi 2-1 öne geçirerek maçı sonlandıran golü attı.

Galatasaray'ın ilk 11'i: Zapata, Neill, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Balta, Lorik Cana, Yekta Kurtuluş, Culio, Stancu, Kazım (Dk. 62 Arda), Milan Baros
F.Bahçe'nin ilk 11'i: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (Dk. 46 Semih), Cristian Baroni, Özer Hurmacı, Alex, Niang
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekibin sahadan 2-1 galip ayrıldığı maçta galibiyeti getiren goller 75. dakikada Semih Şentürk ve 87. dakikada Alex de Souza kaydetti. Sarı-kırmızılıların tek golü ise 14. dakikada Kazım'dan geldi.

26645

Bu sonuçla birlikte 60 puana ulaşan Sarı Kanaryalar liderliğini sürdürürken, 33 puanlı Cimbom ise 11. sırada yer aldı.

MAÇ SONRASI KIRMIZI KART

Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından hakem Fırat Aydınus'a sert bir şekilde itiraz yapınca direkt olarak kırmızı kart gördü.

GÖKHAN ZAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Karşılaşmanın 32. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, Niang'a dirsek attığı gerekçesiyle sarı kart gördü. Tecrübeli defans oyuncusu böyle sarı kart kotasını doldurdu ve cezalı durumu düştü. Gökhan Zan, sarı-kırmızılı ekibin 27. haftada deplasmanda oynayacağı Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

26646

SÜPER LİG 27. HAFTA

Sarı-kırmızılı ekip Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a konuk olurken, Sarı-lacivertli ekip evinde Bursaspor'u ağırlayacak.

JAPONYA'YA DESTEK

Galatasaraylı futbolcular, Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinde ölenleri unutmayarak, ısınmak için sahaya üzerlerinde Türkçe ve Japonca “Acınızı paylaşıyoruz” yazılı beyaz tişörtlerle çıktılar.Stat skorboardunda da aynı yazı ve Japonya Bayrağı yer aldı. Derbi maç başlamadan önce ise Japonya'da ölenler ile geçtiğimiz günlerde trafik kazasında vefat eden Denizli Belediyespor futbolcusu Erhan Kayar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

TARAFTAR ŞOV YAPTI

Galatasaraylı taraftarlar, statta maçtan hemen önce görsel bir şov yaptı.

Ellerindeki sarı-kırmızılı kartonları açan taraftarlar, tüm stadı adeta kulübün renklerine boyadılar.

Taraftarlar şov sırasında, tribünde zincirlerini kıran bir aslan karikatürü, 20.45'i gösteren bir saat ve efsane futbolcu Metin Oktay ile vefat eden eski UltrAslan Taraftar Grubu lideri Alpaslan Dikmen resimlerini açtılar. Taraftarlar tribünlere de “Zincirlere vursalar”, “Zamanı durdursalar”, “Bu sevda bitmez” yazılarını astılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89