• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Dev adımlarla finale

Dev adımlarla finale
Gruptan namağlup lider çıkan Türkiye, elemelerdeki ilk sınavında Fransa karşısında final yürüyüşünü sürdürdü.

Gruptan namağlup lider çıkan Türkiye, elemelerdeki ilk sınavında Fransa karşısında final yürüyüşünü sürdürdü. 12 Dev Adam, yıldızlaşan Hidayet ve Sinan Güler'in performansıyla rakibini salondan sildi, tarihinde ikinci kez çeyrek finale kaldı. Yeni rakip Slovenya...

Dünya Şampiyonası'nda ilk turu yenilgisiz grup lideri olarak bitiren A Milli Takım, 2. tur maçında Fransa'yı 95-77 yenerek çeyrek finale çıktı. Milliler, çarşamba günü çeyrek finalde Slovenya ile karşılaşacak. İlk periyodu 19-14 önde kapatan milliler, uyguladığı basklı savunma sonrasında yakaladığı fast breakleri Sinan ile değerlendirerek devreyi 43-28 üstünlükle geçti. Rakip hücuma çıkarken baskı yapan 12 Dev Adam, pota altında Ömer Aşık ve Ömer Onan ile bulduğu sayılarla farkı daha da arttırdı. Rakibi karşısında çok üstün oynayan A Milli Takım, Hidayet ve Ender'in sayılarıyla 3. periyodu da 71-45 önde bitirdi. Son bölümde milli takım Hidayet, Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm'ü dinlendirirken, Semih, Sinan ve Cenk ile 7-0 seri elde eden milli takım, 80-52'lik skoru buldu. Sinan Güler'in birebirde adam geçme becerisisnin yanında kaydettiği sayılarla üstünlüğünü sürdüren A Milli Takım maçı 95-77 kazandı.

19711

Fransa maçı sanıldığı kadar kolay olmadı

A Milli Basketbol Takımı Baş antrenörü Bogdan Tanjevic, Türkiye'nin Fransa'yı yenerek Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında neşeli tavırları ve esprileriyle dikkat çekti. Yaptığı şakalarla basın mensuplarını güldüren Tanjevic'in neşesi yerindeydi. Milli Takım'ın Fransa'yı 18 sayı farkla yendiği maçtan sonra konuşan Tanjevic, "Güzel bir oyun sergiledik. Kolay bir maç oynamadık. Oyuncularımın kaç sayı attığına bakmam. Mücadelelerine bakarım" değerlendirmesini yaptı. Taraftarlara da övgüler yağdıran Sırp çalıştırıcı, Çarşamba günü çeyrek finalde karşılaşacakları Slovenya maçıyla ilgili olarak, "Slovenya geçen sezon 19 sayı farkla yendiğimiz bir takım. Alan savunması karşısında zorlanacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kerem Tunçeri korkuttu

A Milli Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncularından Kerem Tunçeri, dün talihsiz bir sakatlık yaşadı. Karşılaşmanan 25. dakikasında ayağından sakatlanarak takım arkadaşlarının yardımıyla seke seke kenara alınan Kerem'in bileğinin burkulduğu açıklandı. Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Kerem'in sakatlığının ciddi olmadığını, Slovenya karşılaşmasında yetiştireleceğini söyledi.

Şimdi sıra sizlerde!

A Milli Basketbol Takımı, galibiyeti ilk olarak dünkü maçta kendilerini yalnız bırakmayan A Milli Futbol Takımıyla kutladı. Saha kenarındaki reklam panolarının arkasında maçı seyreden ve atılan her sayıdan sonra coşan milli futbolcular, basketbolcuları karşılaşma bitiminde tek tek tebrik etti. Basketbolcular da millilere Belçika maçı için başarı diledi.

Slovenya çok rahat: 87-58

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. tur maçında Avustralya'yı 87-58'lik skorla yenen Slovenya, çeyrek finale yükseldi. 19 sayı atan Lakovic, 12 sayı atan ve 10 sayı kaydeden Dragic, farklı galibiyetin getiren oyuncular oldu. Avustralya'da ise Mills ve Ingles (13) ve Nielsen'in 12 sayıları galibiyete yetmedi. Maçın son anlarında Sloven taraftarların 'Türkiye' diye tezahürat yapması, salondaki Türk taraftarlardan alkış aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89