• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 11 °C

Dev Adamlar dünya ikincisi

Dev Adamlar dünya ikincisi
A milli basketbol takımı 2010 Dünya Şampiyonası finalinde ABD'ye 81-64 yenilerek dünya ikincisi oldu.

A milli basketbol takımı 2010 Dünya Şampiyonası finalinde ABD'ye 81-64 yenilerek dünya ikincisi oldu. 

Maçın bitmesine 2 dakika kala tüm salon ayağa kalktı ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla 12 Dev Adam'ı ve takımda emeği geçen tüm teknik ekibi ayakta alkışladı.

BİLETLER KARABORSADA 

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin tarihinde ilk kez finale yükselmesiyle Türk taraftarların bilet talebi artarken, günler öncesinde tükenen final günü biletleri karaborsaya düştü. Biletlerin karaborsada normal satış bedelinden çok üzerinde satıldığı, kendi takımları finale çıkamayan bazı yabancıların da ellerindeki biletleri sattığı öğrenildi. Bu arada, salon çevresinde güvenlik güçleri karaborsa için de önlem alırken, karaborsacıların salona giden yollarda bilet sattığı bildirildi.

19957

ALKIŞLARLA ÇIKTIK, ALKIŞLARLA AYRILDIK

(A) Milli Basketbol Takımı, final maçında ısınmak için sahaya çıkarken, salonu dolduran Türk basketbolseverlerden büyük alkış aldı. “12 Dev Adam” şarkısı eşliğinde milliler sahaya çıkarken, salondaki taraftarlar ayağa kalkarak, milli takıma büyük destek verdi. ABD Milli Takımı oyuncuları sahaya çıkarken ise ıslıklandı. Maç sonunda da sahadan mağlubiyetle ayrılmamıza rağmen tüm salon oyuncularımızı ve teknik ekibi ayakta alkışladı.

Abdullah Gül VE Tayyip Erdoğan DA MAÇI İZLEDİ

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin ABD ile yaptığı final maçını CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Cumhurbaşkanı Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, TBMM Başkanı Şahin aynı locadan karşılaşmayı takip etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da maç başlarken eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelip, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına oturarak, aynı locadan maçı izledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da karşılaşmayı locadan izleyenler arasındaydı.

MVP KEVIN DURANT, HİDO EN İYİ 5'TE

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu Amerika'nın 22 yaşındaki yıldızı Kevin Durant oldu. 12 Dev Adam'ın kaptanı Hidayet Türkoğlu ise turnuvanın en iyi 5'ine seçildi.

LİTVANYA 3. OLDU

Klasman maçında Sırbistan'ı 99-88 mağlup eden Litvanya 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. oldu ve bronz madalya kazandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89