• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Daum: Çok iyi organize olduk

Daum: Çok iyi organize olduk
Christoph Daum, Galatasaray karşısında çok iyi organize olduklarını ve verdiği taktiğin oyuncuları tarafından disiplinli bir şekilde uygulandığını söyledi

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, Galatasaray karşısında çok iyi organize olduklarını ve verdiği taktiğin oyuncuları tarafından disiplinli bir şekilde uygulandığını söyledi.

 Daum, 3-1 kazandıkları Galatasaray derbisinden sonra yaptığı açıklamada, "bugün çok iyi organize olan bir Fenerbahçe gördük. Taktiksel disiplinimiz yerindeydi. Herkesi kutlamak istiyorum" dedi.

Özellikle orta sahada çok iyi oynadıklarını belirten Daum, "zaten taktiğimiz de Galatasaray'ı orta sahaya çekmek ve orada pres yapmaktı. Çok koştuk, iyi mücadele ettik ve bu anlamda çok iyiydik. Amacımız açık vermemekti. Her zaman kompakt halde organize olduk. Zaman zaman ileri paslara tehlike yaratmak istedik. Bunu da iyi yaptık. Erken bulduğumuz gol de özgüvenimizi artırdı" diye konuştu.

Bugün yaptığı gibi, ileride de taktiksel anlamda ufak değişiklikler yapıp yapmayacağı sorulduğunda ise Daum, "ileride değişiklik olur mu olmaz mı? Bu, oyuncularımın performansı ve sakatlık durumuna bağlı" cevabını verdi.

Alex'in birkaç antrenmandan sonra gösterdiği performansın çok etkileyici olduğunu söyleyen Alman teknik adam, son dakikalarda oyuna aldığı Güiza için, "ilk pozisyonda tehlikesini gösterdi. Orada kafayla gol atmalıydı. Ama orada tehlikeli olduğunu gösterdi ve sonra da golünü attı. Önemli taktiksel değişiklik, bazı oyuncuların dönmesi form ve sakatlıklarla ilgili" dedi.

Daum, "aslında maç düşündüğümüz gibi oldu. Amacımız her zaman top rakipteyken, rakibe baskı yapan birini destekleyen birinin olmasıydı. Bunu da başardık. Mesela Gökhan rakibe basarken, Mehmet onu destekledi. Bu nedenle Keita va Arda'nın bireysel yetenekleri çok ortaya çıkmadı" diye konuştu.

Alex: "Galatasaray'ın gücünü biliyorduk"

Fenerbahçe'nin iki golünü atan Alex, sakatlığından sonra yoğun bir tedavi süreci geçirdiğini belirtip kulüp doktorlarına teşekkür ederken, maçla ilgili olarak da ''amacımız bu maçtan galibiyetle ayrılmaktı. Bu, hem ezeli rakibimize karşı aldığımız bir galibiyet olacak hem de liderliğimiz daha rahat olacaktı. Galip geldiğimiz ve goller attığım için çok mutluyum'' dedi.

Galatasaray'ı uzun süredir Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yendiklerinin hatırlatılıp, bunun, üzerlerinde baskı yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine Alex şöyle devam etti:

 ''Bu gerçek, üzerimizde bir baskı yaratmadı. Rakiplerimizin güçlü olduğu noktaları bilerek maçlara çıkıyoruz. Galatasaray ekibi kaliteli bir ekip. Galatasaray'ın gücünü biliyorduk, hafta içinde buna göre hazırlandık ve iyi hazırlandığımız için galip geldik.''

Alex, Kazım'ın forvette oynamasıyla ilgili olarak da ''son maçlarda asıl oynayan forvet oyuncularının sakat olmasından sonra Kazım'a şans doğdu. İki maçta da şansını iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Kazım'ın forvette oynamasının bizim için artı tarafı hocamıza bir alternatif daha oldu'' diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89