• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 11 °C

Darbe dekorlu basın toplantısı

Darbe dekorlu basın toplantısı
Duvarların dili: “İdare orduda”, “Türk ordusu vazife başında”, “Ordu yönetime el koydu”... CHP İzmir teşkilatı basın toplantılarını, bu manşetlerin gölgesinde yapıyor

Duvarların dili: “İdare orduda”, “Türk ordusu vazife başında”, “Ordu yönetime el koydu”... CHP İzmir teşkilatı basın toplantılarını, bu manşetlerin gölgesinde yapıyor. Fakat icraatı sahiplenen yok.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantılarının yapıldığı salonun duvarları, darbelerden sonra yayımlanan gazete manşetleri ile süslü. Kupürlerin bir kısmı 27 Mayıs, bir kısmı da 12 Eylül'den. CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, 'duvarlardan', 2004 yılının il başkanı Alaattin Yüksel'i sorumlu tutarken fotoğrafların kaldırılacağını söyledi. Yüksel ise konu hakkında bilgisi olmadığını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı binasında basın toplantılarının düzenlendiği salonun duvarlarını, askerî darbe sonrası yayımlanan gazete manşetleri süslüyor. Salonun duvarlarında, 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbeleri sonrasında atılan 'İdare orduda', 'Ordu yönetime el koydu' gibi manşetlerin büyük boy fotoğrafları yer alıyor. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri, basın toplantılarını duvarları darbe haberleriyle süslenmiş bu salonda yapıyor. CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, fotoğrafların önceki il başkanı Alaattin Yüksel döneminde konulduğunu savunuyor. Yüksel ise bunların neden yerleştirildiği konusunda bilgisi olmadığını söylüyor. Fotoğrafların 'askerî darbelerin kötülüğünü' anlattığını iddia eden Bulgun, "Bu fotoğraflar 7-8 yıl önce konulmuş. Bilgim yok ama onları yenileyeceğiz. Kaldıracağız onları." diyor. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda anayasa değişikliği paketine tepki gösteren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da toplantıyı aynı salonda yapmıştı. Susam'ın, demokratik bir anayasa yapılması konusunda en öne çıkan partinin CHP olduğunu söylediği toplantıda salonun duvarlarında askerî darbeyle ilgili haberlerin yer alması ilginç bir görüntü oluşturdu. Salonun duvarlarına yerleştirilen gazete manşetlerinden bazılarının başlıkları şöyle: "İdare orduda", "Türk ordusu vazife başında", "Ordu yönetime el koydu".

CHP İzmir teşkilatı, 2004 yılından bu yana aynı binada hizmet veriyor. Duvarlara yerleştirilen büyük boy fotoğrafların hangi tarihte yerleştirildiği tam olarak açıklanmazken, 'parti binası olduğu zamandan beri' deniliyor. 2004 yılında CHP'de il başkanlığı görevini Alaattin Yüksel yapıyordu. Yüksel'den sonra sırasıyla Selçuk Ayhan, Kemal Karataş, Rıfat Nalbantoğlu görev yaptı. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan kongrede ise göreve Ekrem Bulgun geldi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89