• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Cüppeli Hoca bir Ergenekon tezgahı mı?

Cüppeli Hoca bir Ergenekon tezgahı mı?
Cüppeli Ahmet Hoca bir Ergenekon tezgahı mıdır? Şamil Tayyar, Cüppeli Ahmet Hoca'ya dönük iddialı analiziyle dikkat çekiyor.

Şamil Tayyar, Cüppeli Ahmet Hoca'ya dönük iddialı analiziyle dikkat çekiyor.  Fatih Altaylı'nın medyaya kazandırdığı yeni yıldızlardan olan Cüppeli Ahmet Hoca bir Ergenekon tezgahı mıdır? İsmailağa cemaatinin önde gelen etkili ismilerinden Saddettin Ustaosmanoğlu'nun da Cüppeli için 'kullanılıyor' dediğini düşünecek olursak Tayyar'ın yazdıkları daha da önem kazanıyor.

Cemaatin ajanları 

28 Şubat’tan geriye hafızamda kalan iki kare var; birincisi, Fadime Şahin’in pozları, diğeri siyah cüppeli, eli sopalı Aczmendiler.

Bu görüntülerin aslında birer kurgu olduğu daha sonra anlaşıldı. Biliyorsunuz, aradan yıllar geçtikten sonra “Sisi” lakaplı Seyhan Soylu, JİTEM talimatıyla bu organizasyonda yer aldığını itiraf etti.

Fadime Şahin estetik ameliyat oldu, kimlik değiştirdi, sır gibi saklanan bir yerde yeni hayat kurdu. Hocalığı sahte çıkan Ali Kalkancı, uyuşturucu tacirliğinden cezaevine konuşlandı. Müslüm Gündüz’ün varlığı yokluğu belli değil.

Belli ki, bu dini grup üzerinde ince işçilik yapılmış.

Ergenekon soruşturmasıyla başlayan yeni arınma sürecinde bu kez İsmailağa Cemaati ile karşılaşıyoruz.

İstanbul Fatih’deki Çarşamba semtinde İsmailağa Camii etrafında oluşan bu cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu...

Medyanın bu gruba yönelik ilk ciddi ilgisi ise Ustaosmanoğlu’nun damadı Hızır Ali Muratoğlu’nun 1988 yılında öldürüldüğü olaydan sonra başladı. 28 Şubat sürecinde hayli gündeme geldiler. 2006 yılında emekli İmam Bayram Ali Öztürk’ün öldürülmesiyle grup yeniden mercek altına alındı.

Ancak kamuoyunun en yakından tanıdığı grup üyesi ise “Cüppeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü...

Bugün Erzurum’daki Ergenekon davasında tutuklu sanık olarak yer alan dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in cemaatlerle ilgili yürüttüğü soruşturma da İsmailağa Cemaati mensubu bir kadının 2007 yılı Kasım ayındaki şikayetiyle başladı.

Başlangıçta eşinden dayak yediği için 2007 yılı Kasım ayında şikayetçi olan kadın, daha sonra hidayete ererek eşinin İsmailağa Cemaati’nin yöneticilerinden olduğunu belirtip cemaatin faaliyetlerini anlattı.

Bu dosya yaklaşık 2 yıl bu şekilde açık kaldı, 16 ilde 235 şüpheliyi kapsayan dev bir soruşturmaya dönüştürüldü.

Soruşturmanın seyrini değiştiren iki kilit isim ise 34 yaşındaki C.D ile 33 yaşındaki A.S... İlk şahıs, İsmailağa Cemaati üyesi bir gay. Diğeri ise evliliği sürerken baldızıyla cinsel ilişkiye giren bir sapık...

Sözüm ona bu iki şahıs verdikleri ifadelerle cemaatin tüm sırlarını ifşa ediyorlar.

Sonra?

Başsavcı, 9 Şubat 2009 tarihinde Jandarma ve Emniyete bir yazı göndererek, İsmailağa Cemaati dışında yasadışı faaliyette bulunan bir dini grubun olup olmadığını sordu. Yani, 2 yıl sonra, rota, İsmailağa’dan diğer cemaatlere çevrildi.

Bir anda ve ne olduysa...

28 Şubat sürecinde Aczmendiler üzerinden tüm inançlı kesime yönelik başlatılan operasyonların bir

benzeri, Erzincan’da İsmailağa üzerinden diğer cemaatlere yönelik başlatılmış oldu.

Ardından bu grubun önemli simalarından Cüppeli Ahmet Hoca yeniden keşfedilip ekranlara çıkarılmaya başlandı. Bir, iki, üç...

“Ergenekon’un avukatıyım” diyen Deniz Baykal, hocaya hastalığı sırasında geçmiş olsun dileklerini iletecek kadar yakın buldu kendine.

Gelelim sadede

Soru şu: Ergenekoncuların yeni Truva atı İsmailağa Cemaati mi?

Grubun lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yakın akrabası ve Furkan Grubunun önemli ismi Sadettin Ustaosmanoğlu’nun şu açıklamasını birlikte okuyalım: “Cüppeli, Müftüoğlu ve gibilerinin kurduğu çete tabii olarak Ergenekon terör örgütüne de hizmet ediyor. Cüppeli ve Müftüoğlu’na buradan sesleniyorum, şahsiyetli olun, dik durun, küçük kurnazlıklara yeltenmeyin, aklınızı başınıza toplayın.”

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bu açıklamadan önce Milli Gazete’ye yaptığı “Soyadımızı kullanarak menfaat temin etmeye çalışanları her şeyden evvel Allah’a havale ediyorum” açıklamayı hatırlayınca, grup içinde ciddi bir çatışmanın yaşandığı anlaşılıyor.

Bu zaviyeden bakılınca, “Ergenekoncu” suçlaması, grup içindeki iktidar kavgasının yansıması gibi gözükebilir.

Karşılıklı suçlamalardan bağımsız olarak baktığımızda, cemaate bir operasyon yapılmak istendiği doğrudur. Kim, ne tarafta, ne kadar haklı, ayrı bir tartışma konusu.

Malum, İstanbul’daki Ergenekon iddianamesinde İsmailağa ile ilgili bazı kayıtlara daha önce rastlanmıştı.

Mesela Ergenekon sanıkları Erol Ölmez ve Kahraman Şahin arasındaki telefon görüşmeleri... Ölmez, bir ara sakal bırakarak Çarşamba’ya gidiyor, gruba karışıyor.

Şimdi sıkı durun

Sauna operasyonunda gözaltına alınan ve “Ateş Binbaşı” koduyla bilinen V.K’nın gruba sızdığı ve önemli bir göreve geldiği konuşuluyor.

Bir ara Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda helikopter pilotu olarak görev yaptığı öne sürülen Ateş Binbaşı’nın özgeçmişi hayli karışık. V.K. isminin gerçek olup olmadığı bile kesin değil. Gerçek bilgiye, polis ve savcılıktaki sorgulamada bile ulaşılamadı.

V.K. ise mesleği sorulduğunda “pastane işletmecisi” dedi.

Anlaşılıyor ki, Aczmendilerde olduğu gibi İsmailağa üzerinde de ince işçilik yapılıyor, grup ajan kaynıyor. Yakında yeni bir “Sisi” vakası patlayabilir. Ayrıca, geçmişteki iki cinayete de bu gözle bakmakta belki yarar olabilir.

Bakalım İsmailağa, tüm cemaatlere geçişte Truva Atı olacak mı?

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89