• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

CHP, Sezen Aksu'nun gönlünü aldı

CHP, Sezen Aksu'nun gönlünü aldı
Sezen Aksu'nun referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklamasının ardından başlayan 'sokak adı tartışması tatlıya bağlanıyor.

Sezen Aksu'nun referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklamasının ardından başlayan 'sokak adı tartışması tatlıya bağlanıyor. Tartışmadan rahatsız olan CHP'li İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Sezen Aksu'yu arayarak 'üzüntülerini' iletti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da sokağa 'Sezen Aksu Sokağı' tabelasını yeniden asacaklarını söyledi.

İzmir'in Konak ilçesinin Çankaya Mahellesi'nde bir sokağa 'Sezen Aksu Sokağı' tabelası çakılmaştı. Aksu 'evet'çi olduğunu açıklayınca bazı sokak sakinleri sokağın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı. Referandum günü de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler 'Sezen Aksu' tabelasını söküp attı. Tartışmalar sürerken de sokağa 'Sezen Aksu' adının verilmesi için Belediye Meclisi'nden karar çıkmadığı tabelanın eski Konak Belediye Başkanı Erdal İzgu'nin talimatıyla asıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sokağın ‘Sezen Aksu' ismiyle tescilli olmadığını, Meclis kararı bulunmadığı için resmi olarak bu isim de bir sokak bulunmadığını açıkladı. Tartan, “Talep gelirse, İzmir'e malolmuş bir sanatçının adının bir sokağa verilmesini isterim” dedi.

BAŞKAN AKSU'YU ARADI

Tartışmalardan rahatsız olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sezen Aksu'yu telefonla aradı. Aksu'ya ‘sokak tabelası’ tartışmalarından rahatsız olduğunu aktaran Kocaoğlu, şu mesajları verdi: “Siz İzmir'le özdeşleşmiş bir sanatçısınız. Tarih boyunca demokrasiye bağlılığı ile öne çıkan kentimizin, hemşehrisi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz bir sanatçımızı demokratik hakkını kullandığı için yargılaması doğru değildir. Bunu tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Zaten isim değişikliğiyle ilgili düşünce ortaya atıldığında, bu teklifin bana ulaşması halinde Meclis'e bile sevk etmeyeceğimi açıklamıştım. Bu tartışmalar bizi çok üzdü” dedi. Sezen Aksu'nun da Kocaoğlu'nu gösterdiği duyarlılık ve incelik nedeniyle teşekkür etti.

Bu gelişmelerin ardından CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Sezen Aksu'nun adının yazılı olduğu tabelanın sökülmesi gibi bir yanlışı düzeltmek için harekete geçtiklerini söyledi. Eski tabelanın benzerini aynı yere çakacaklarını dile getiren Tartan, “Önce yanlışı düzeltiyoruz. Daha sonra ise muhtar veya halktan gelecek talepler doğrultusunda Belediyle Meclis'i bu sokağa Sezen Aksu'nun adını vermek için değerlendirme yaparız. Ben İzmir'e malolmuş sanatçının bu sokağı isminin verilmesini isterim. Hiçkimsenin de İzmir'in hemşehrisi Sezen Aksu ismi üzerinden politika yapmasına izin vermeyiz” dedi.

TABELA YERİNE TAKILDI

Bu açıklamanın ardından Konak'ın Çankaya Mahallesi, 145 Sokak'taki ‘Sezen Aksu Sokağı’ tabelası Konak Belediyesi görevlileri tarafından saat 18.00 sıralarında yerine takıldı. Daha önce kimliği belirsiz kişilerce yerinden sökülen tabelanın yerine Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan'ın talimatıyla yeni sokak tabalası yapan görevliler duvara bu tabelayı yeniden astı. Bu sırada tabelaya karşı çıkan bir grup, durumu alkışla protesto ederken, destekleyenler ise bazı sokak sakinleri de evlerinin pencelerelerini açıp Sezen Aksu şarkıları çaldı.

Bu arada Gaziantep'in AKP'li Şehitkamil Belediyesi bir sokağa Sezen Aksu'nun adını verdi. AKP'li Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, dün Sezen Aksu'yu meclis kararıyla adını verdikleri sokakta yapımı devam eden kültür merkezinde konsere davet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89