• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Çetin:Hiddink'le yeni bir dönem başlıyor

Çetin:Hiddink'le yeni bir dönem başlıyor
Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, "Hiddink ile başlayacak bu yeni dönemin, Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum"

(A) Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, milli takımda Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink ile yeni bir dönem başladığını belirterek, "Hiddink ile başlayacak bu yeni dönemin, Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 Çetin, Swissotel'de, kaleci antrenörü Engin İpekoğlu ve (A) Milli Takım Doktoru Cengiz Dinç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni dönemde kulüpler, teknik adamlar ve oyuncularla birlikte ve güç birliği içinde, Türk futbolunun uluslararası seviyede önemli hedeflere taşınmasını umut ettiğini söyledi.

Hiddink ile iki kez bir araya geldiğini, çoğu kez telefonla ve elektronik posta yoluyla bilgi akışı sağladığını anlatan Çetin, "Honduras maçıyla ilgili kadro belirlenmesi ve tüm sorumluluk bana aittir. Hiddink gelene kadar bu süreci en iyi şekilde yönetmek istiyoruz" diye konuştu. Oğuz Çetin, (A) Milli Takımın 50-60 kişilik geniş bir kadrosu olduğunu vurguladı.

Çetin, "Bugün milli takımda olmayan bazı oyuncularımızı, Honduras maçında oynatmayı düşünmediğimiz için kadroya almadık. Bu oyuncular, dışladığımız oyuncular değil. Gökhan Zan, Uğur, Özer, Sercan, Mehmet Topuz, Ömer Aysan, Eren Güngör gibi oyuncularımızın sakatlıkları var. Semih, Nihat, Mehmet Topal gibi oynayan, ama bu kadroya almadığımız oyuncular var. Basının gündeminde olan, son 2-3 yıl milli takımda yer almamış, yeni dönemle bu kadronun içinde beklenilen oyuncular var" diye konuştu.

Oğuz Çetin ayrıca, "Hiddink ile bir araya geldiğimizde ve oyuncularla ilgili detaylı bilgi verdiğimde, 'geçmişten ön yargı taşımadan gerekli bilgiyi aktarıyorum' dedim. Hiddink, bulunduğu her yerde lig maçlarını izleyebilecek, oyuncuları daha yakından tanıma şansı elde edecek. Hiddink, kendi futbol felsefesi doğrultusunda bir takım yapılandıracaktır. Bunu yaparken oyuncu seçimlerine gidecektir. Tabii ki bizim fikirlerimizi de dikkate alacaktır. Süper lig bittiğinde, ABD'ye gitmeden önce milli takımın kadrosu aşağı yukarı şekillenmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Türk milli takımının bir iskeleti var"

Oğuz Çetin, 4,5 yıl Fatih Terim'in ekibinde yer aldığını, büyük tecrübeler edindiğini ifade ederek, "Fatih hocanın ortaya çıkardığı Türk Milli Takımı'nın belli bir iskeleti vardır. Yeni süreçte bunu gözardı etmeden, bu takımın içine kimleri alabiliriz, bakacağız" diye konuştu.

Volkan, Onur, Necip gibi gençleri, Ozan gibi kendisini geliştirmiş oyuncuları da kadroya çağırdıklarını kaydeden Çetin, Honduras maçında, gençlerle tecrübelileri adapte etme ve uzun süredir bir arada olmadıkları oyuncuların performansını görme fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

Oğuz Çetin, bir soru üzerine, Fatih Terim istifa edince kendisinin de istifa ettiğini dile getirerek, "Kariyerimi Süper Lig'e yönlendirdim, ancak Hiddink, federasyonla görüşmesinden sonra bana ulaşarak, bir araya gelmemizi istedi. Türk futbolu üzerine konuşmak için gittiğimde, bana teklifi yaptı. Milli takımın kurumsal hafıza anlamında geçmişini bilen biri olarak, çok faydalı olacağımı düşündüm ve böyle bir karara vardım. Kendisinin doğrudan sorumlu yardımcısı benim. Daha sonra belirleyeceği yabancı antrenör ise birlikte çalışacağımız teknik ekipte bir kişi olacak" dedi.

Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısının ardından milli takımın Dünya Kupası Finallerine gidememesinin sebeplerini Hiddink ile konuştuklarını anlatan Oğuz Çetin, "Güçlü yanlarımızı ve zaaflarımızı konuştuk. Kendisi uluslararası alanda üst düzeyde olan biri olarak, bütün bunların üstesinden gelebileceğini söyledi. Avrupa Şampiyonası'nda yer almış oyuncularımızı tanıyor, ama ne kadar tanısanız da bir arada çalışmak farklıdır" dedi.

Çetin, bir soru üzerine, basının gündeminde olan tüm oyuncuların ve Rusya'da futbol oynayan Fatih Tekke, Gökdeniz ve Hasan Kabze'nin de performanslarının takip edileceğini, Hiddink'in bunları değerlendireceğini söyledi.

"Grubu lider bitirebiliriz"

Oğuz Çetin, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, aynı grupta yer aldıkları Belçika ve Avusturya'nın, kendilerinin doğrudan rakipleri olmadığını belirterek, "Bizim rakibimiz Almanya, ancak geçmişi hiçbir zaman unutmamak lazım. Klasmanda daha altta olan ülkelere puan kaybettik. Almanya maçı ne kadar önemliyse, Kazakistan maçı da o kadar önemli. Türkiye grubu lider bitirebilir" diye konuştu.

Yeni süreçte milli takımın çok iyi organize olacağını ifade eden Çetin, "Birinci hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na katılmak. 2012 Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak milli takımın doğal hedefi de final oynamak olacaktır" dedi.

Bir soru üzerine, Hiddink'in 1 Ağustos'ta göreve başlamasının bir handikap olmaması için çalışacaklarını kaydeden Çetin, "Bu handikabın seviyesini ne kadar düşünürsek, başarılı sayılacağız. Umuyorum bu süreci en iyi şekilde yöneterek, handikapları bir kenara iteceğiz" ifadesini kullandı.

Oğuz Çetin, "Sizi hep ikinci adam olarak görüyoruz, ne zaman birinci adam olarak gereceğiz" şeklindeki bir soruya da "Aynı düşünceleri ben de taşıyorum. Özellikle milli takımdaki görevimiz bittikten sonra tek sorumlu olarak süper lige döndürmüştüm yüzümü. Her ne kadar yaşım, tecrübem gereği tek sorumlu olmam gerekiyorsa da şartlar beni buraya itti. Bu görevi de bitirdikten sonra artık ikinci adam olarak görmezsiniz" yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89