CNN Türk ekranlarında ateşli bir CHP ve Kürt sorunu polemiği yaşandı. CHP'nin yeni liderine kavuşmasıyla başlayan tartışmalardan biri de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununda yeni bir tavır alıp almayacağı oldu.
Gazeteci yazar Altan Tan ve Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç canlı yayında CHP'nin Kürt sorununa yaklaşımını ve Kılıçdaroğlu'nun olası hamlelerini tartıştı. Ancak, Faraç'ın 'bölgedeki sorun Kürt sorunu değil işsizliktir' demesi üzerinde başlayan tartışma canlı yayında gergin anlar yaşanmasına neden oldu.
Altan Tan konuyu sadece ekonomik yanlarıyla ele almanın yanlış olacağını iddia ederken Faraç ise konuyu politize etmeden ele almak gerektiğinde ısrar etti ve stüdyoda tarafların birbirlerine bağırıp çağırdığı sert bir polemik yaşandı. Özellikle Altan Tan'ın tepkisi görülmeye değerdi. Tan, Faraç'ın değerlendirmesi karşısında adeta isyan etti.
Mehmet Faraç: Ben bölgedeki CHP il başkanlarıyla görüştüm bugün yazımda da yazdım. Hepsinin söylediği şey 'bölgedeki sorun terör falan değil işsizliktir'. Yani hepsinin ortak kanısı bu.
Altan Tan: O kadar doğru tespitler yaptıkları için oyları bölgede sandıklara sığımıyor değil mi? Bu kafa değişmediği sürece CHP bölgede hiç bir şey yapamaz. Diyarbakır'ın havuzlu sitelerinde de varoşlarında da DTP'ye yüzde 65 oy çıkıyor. Bütün meseleyi işsizliğie indirgemek çözecek mi? Bu politakalar iflas etti iflas! 25 yıl önce iflas etti. Başka bir plak çalın artık bıktık ya bıktık yeter!
Canlı yayında Kürt sorunu polemiği!

CHP Kılıçdaroğlu ile Kürt sorununda yeni bir şey yapacak mı? Altan Tan ve Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç'tan canlı yayında ateşli polemik.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.