• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Çalımbay Arenada tarihe geçecek

Çalımbay Arenada tarihe geçecek
Galatasaray ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak olan Sivasspor'un hocası Rıza Çalımbay'ın hedefleri var.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray ile Türk Telekom Arena'da oynayacakları karşılaşmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, ''Türk Telekom Arena'da ilk golü atan, ilk puanı alan takım biz olursak bizim için apayrı bir mutluluk olacaktır'' dedi.

Çalımbay, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Antalya kampının takım için son derece faydalı geçtiğini, çalışma ortamı ve her şeyin çok mükemmel olduğunu kaydetti.

Oyuncuların katılımının, çalışmasının süper olduğunu bildiren Çalımbay, ''Tek sıkıntımız yeni transferlerimiz biraz geç geldi. Onlarla beraber fazla çalışma fırsatı bulamadık Antalya'da. Bir maç dahi oynayamadık onlarla. Tek sıkıntımız bu oldu, onun dışında iyi bir kamp ortamı geçirdik'' ifadesini kullandı.

Yeni transferlerin takıma uyumunun kısa sürmesi konusunda çaba harcadıklarını belirten Çalımbay, şunları kaydetti:

''Çek futbolcularımız Jakub Navratil, Tomas Rada, Polonyalı futbolcumuz Kamil Grosicki, Brezilyalı Sandro Da Silva Mendonça ve Korcan Çelikay sürekli takip ettiğimiz, kendi takımlarında sürekli oynayan futbolculardı. Bu yüzden gönül rahatlığıyla kadromuza kattık. Uyum süreçleri bizim için çok önemli. Bir an önce adapte olmaları gerekiyor. Mutlaka bize de faydalı olacaklardır. Dediğim gibi uyum sorununu bir an önce atlatmaları gerekiyor. Zaten son maçlarda iyi giden bir takımımız vardı. Yaptığımız takviyelerle daha da güçlendik. Herkesin bir an önce adapte olup her şeyini ortaya koyup bir an önce üst sıralara tırmanmalıyız. Bulunduğumuz konum itibariyle telafisi olmayan maçlar oynayacağız.''

Michael Eneramo'nın istedikleri bir oyuncu olduğunu kaydeden Çalımbay, ''Daha önce anlaşmaya çalışmıştık. İlk görüşmemizde anlaşamamıştık. Daha sonraki yaptığımız görüşmelerde anlaşmayı başardık. Çok iyi bir forvet oyuncusu. Oynadığı mevkide çok iyi işler yapan önemli bir oyuncu. İnşallah bize de faydası olacaktır'' dedi.

GALATASARAY MAÇINDA PUAN ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacakları maçın çok zor ve önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, şöyle devam etti:

''Galatasaray maçı üç ihtimalli bir karşılaşma. Biz İstanbul'a puan ya da puanlar için geldik. Buradan mutlaka puan almak istiyoruz. Bulunduğumuz konum itibariyle kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yeni arkadaşlarımıza bu karşılaşmada şans verir miyiz, vermez miyiz, buna son günlerde karar vereceğiz. Buradan puanlarla ayrılacağımıza inanıyorum. Türk Telekom Arena'da oynanacak bu karşılaşma. Öncelikle böyle bir stadı Türk futboluna kazandıran herkese teşekkür etmek gerekir. Gerçekten mükemmel bir stat yapıldı.

Bana göre Türkiye'nin en güzel stadı. Bizim için de futbolcularımız için de çok önemli bir karşılaşma. Burada ilk resmi maçı yapmak, gol atmak, puanlar almak tabii ki bizim için çok önemli, tarihe geçmek açısından. Bu statta ilk golü atan, ilk puanı alan takım biz olursak bizim için apayrı bir mutluluk olacaktır. Ama her şeyden önemlisi bizim için önemli olan buradan üç puanı alarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak.''

DEFANS BÖLGESİNDE ŞANSIZ BİR DÖNEM YAŞADIK

Defans bölgesinde şanssız bir dönem yaşadıklarına da değinen Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

''Diallo ameliyat oldu, sözleşmesini dondurduk. Çok büyük bir sakatlık geçirdi. Deniss Ivanovs sakatlandı, o da yaklaşık bir ay yok. Abdurrahman Dereli bir hafta sonra yeniden oynayabilecek duruma gelecek. Sedat Bayrak'ın bir sakatlığı var, o muhtemelen maç gününe kadar oynayabilecek duruma gelecek. Şu an için başka bir sakat oyuncumuz yok. Şu an yaptığımız transferler bizim için yeterli. Her şeyimiz yeterli artık. Transferi tamamladık diyebiliriz. Bundan sonra kadromuza başka bir isim katmayı düşünmüyoruz. Belki geleceğe yatırım açısından birkaç genç futbolcuyu kadromuza katabiliriz. Bunun dışında başka bir transfer düşünmüyoruz.''

Transfer konusunda Türkiye'deki en hareketli kulüp olduklarını aktaran Çalımbay, ''Yönetimimize, başkanımız Mecnun Otyakmaz'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok iyi transferler yaptık. Biz kimi istediysek yönetimimiz hepsini transfer etti. Artık iş teknik heyet ve futbolcularda. İnşallah takımımızı iyi yerlere getireceğiz'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89