• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

‘Büyüme’ deyince akla 4 ülke geliyor

‘Büyüme’ deyince akla 4 ülke geliyor
Ford Başkanı Bill Ford, herkesin aklına büyüyen pazarlar denince Çin, Türkiye, Hindistan ve Brezilya’nın geldiğini belirtti.
Ford Başkanı Bill Ford, herkesin aklına büyüyen pazarlar denince Çin, Türkiye, Hindistan ve Brezilya’nın geldiğini belirtti. 

Ford Başkanı Bill Ford, herkesin aklına büyüyen pazarlar denince Çin, Türkiye, Hindistan ve Brezilya’nın geldiğini belirterek, yatırımcıların Amerika’daki büyüme potansiyelini küçümsediğini söyledi. Ford, “Bu pazarlar bizim için de kârlı ama asıl Amerika’da büyüyoruz” dedi.

Amerikan otomotiv devi Ford Motor Company’nin Başkanı Bill Ford, küresel kriz sonrası yatırımcıların Amerika’daki büyüme potansiyelini küçümsediğini belirterek, çoğunun büyüme potansiyeli gördüğü gelişmekte olan ülkelere odaklandığı eleştirisinde bulundu. Bill Ford, kendi büyüme planlarına odaklandıklarını, Amerika’da General Motors’un (GM) hisse satışına ilişkin beklentilerin yönlerinini değiştirmeyeceğini belirtti.

Bill Ford, şöyle konuştu: “Kriz sonrasında bugün dünyada büyüyen pazarlar denince herkesin aklına Brazilya, Çin, Hindistan ve Türkiye geliyor. Bu ülkelerin önemli büyüme potansiyeli olduğu ve hızlı büyüdükleri kesinlikle doğru. Bu ülkeler bizim de yer aldığımız ve bizim içinde çok kârlı pazarlar. Ama aslında bizim için Amerika büyüyen bir pazar.”

Ekim sonu itibariyla Amerika’da otomotiv satışlarında GM’in ardından ikinci sırada yer alan Ford’un kendi evindeki pazar payı 1.5 puanlık artışla yüzde 16.7’ye yükseldi. Bill Ford, yatırımcıların Ford’un kendi evindeki büyümesini küçümsediğini yineleyerek, “Amerika’da satışlar ekim ayında yüzde 11 artarken, Ford’un satışları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 21 arttı. Amerika bizim için büyüyen pazar. Pazar payımızı artırıyoruz. Biz Amerika’da otomotiv sektörünün büyümesine
devam edeceğini düşünüyoruz. Kimsenin buna odaklandığını düşünmüyorum” diye konuştu.

Bill Ford’un bu çıkışının ardından analistler, Amerika’da otomotiv pazarının yatırımcıların beklentisinin üzerinde toparlanmasının ve Ford’un bu pazardaki payının yüzde 19’a çıkması halinde, hisselerinin yükselebileceğini belirtiyor. Ford, bu yoruma karşın “Ford doğru yolda olduğunu gösteriyor” cevabını vererek, “Bizim nasıl görüldüğümüze ilişkin bir durum. Bu konuda daha çok çalışacağız” dedi.

FORD Otosan’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek otomotivin anavatanı ABD’ye Gölcük’te ürettiği Transit Connect’i ihraç etmesinin ardından yeni Doblo ihracatı için harekete geçen Tofaş, yaptığı fizibilite çalışmaları sonucunda bu planından vazgeçmişti. Tofaş CEO’su Ali Pandır, “ABD’nin kendi pazarına ilişkin özel şartları var, ayrıca . Yeni Fiat Doblo’nun ABD’ye ihracatı için 100 milyon doların üzerinde yatırım gerekiyor” demişti.

NISSAN ve Dodge da Ford Otosan’ın Gölcük’te üretip Amerika’ya ihraç ettiği Transit Connect tarzı küçük hafif ticari modelleri pazara sunmaya hazırlanıyor. Amerika pazarına girerek küçük hafif ticari araç sınıfını yaratan Transit Connect’in daha çok New York ve Chicago gibi trafiğin yoğun olduğu büyük şehirler için çözüm görüldüğünü belirten yetkililer, 

 “Çünkü bu şehirlerde hem trafikte hem de park ederken daha iyi manevra yapabilen küçük araçlar gerekiyor. Bu konuda bir çok iş alanında Transit Connect çok iyi bir çözüm. Ayrıca bu sınıftaki araçlar bu büyük şehirlerde taksi olarak da düşünülüyor” görüşünü dile getiriyorlar. Uzmanlar önümüzdeki bir kaç yıl içinde Dodge ve Nissan’ın da benzer araçları Amerika pazarına sunacağını kaydediyor. Ancak uzmanlar, “Bu 3 marka Amerika’da bu araçlara yönelik pazarı iyi araştırdılar mı?” diye de soruyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89