• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

Bursaspor'un umutları tükeniyor

Bursaspor'un umutları tükeniyor
Bursaspor, Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında karşılaştığı Manchester United'a 3-0 mağlup olarak gruptaki 4. maçında da puanla tanışamadı.

Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu karşılaşmasında Manchester United'a 3-0 mağlup olarak 4. maçından da mağlup olarak ayrıldı.

Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselme şansını matematiksel olarak yitiren, UEFA Avrupa Ligi şansını da mucizelere bırakan Bursaspor, henüz Şampiyonlar Ligi'nde gol sevinci de yaşayamadı.

Bursaspor tarihinin belkide en önemli maçıydı. Kolay değil, koskoca Manchester United Bursa Atatürk Stadı'nın çimlerinde. Yeşil-beyaz bir rüya adeta. Bursaspor oynadığı 3 maçta gol mü atamadı? Kime ne.. Manchester United Bursa'da, bundan önemli mi?

Öyle bir coşku vardı ki, geçtiğimiz sezon şampiyonluk maçı öncesi böyle bir heyecan yoktu Bursa'da. Manchester United bizim için hep özel olmuştu, 'ünvanları' hep Türkler tarafından yıkılmıştı. Yine öyle olmasını umuyordu Bursaspor taraftarı. Belki de 'o maç, bu maç' olacaktı. Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk golünü Manchester United filelerine yollamak fantastik olacaktı.

Maç öncesi şov vardı adeta tribünlerde. Taraftarlar Osmanlı'nın tarihine vurgu yapan kareografiler hazırlamışlardı. Televizyon başında izleyenlerin bile tüylerini diken diken eden bir atmosfer vardı Bursa Atatürk Stadı'nda.

Başlama vuruşu yapılırken yıkılıyordu Bursa Atatürk Stadı. Tribünlerde yanan futbol ateşi, futbolcuları da etkilemişti. Onlarda en az taraftar kadar coşkulu başladı.

6. dakikada Insua'nın ortasında Turgay yükseldi, ancak kafa vuruşu kötüydü auta yolladı. Daha sonra oyunu biraz daha kendi sahasında kabul eden Bursaspor, Sercan'ın savunma arkasına yaptığı koşu ile 10. dakikada etkili olmaya çalıştı ancak Manchester savunması dikkatliydi.

22038

22. dakikada haftalardır beklenen bir şans geldi Bursaspor'un ayağına. Sercan orta sahada kaptığı topla ceza sahasına kadar ilerledi ve Manchester United savunmasını üzerine çekti. En doğru zamanda verdiği pasla Turgay'ı Van der Sar ile karşı karşıya bıraktı. Turgay, topu kaleciye nişanladı.

Bursaspor ilk yarı boyunca topu İngilizlerin ayağına verdi, kaptığı toplarla hızlı çıkıp tehlike aradı.

33. dakikada ise Manchester United, en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Evra'nın soldan getirip ortaladığı topa kale sahası içinde Fletcher yarım vole vurdu. Kaleyi tutmayan topun ardından herkes bir 'oh' çekti.

39. dakikada gelişen Manchester United atağında ise Scholes, topu ağlara yolladı. Ancak ceza sahasına girerken topu elle aldığını gördü hakem Wolfgang Stark.

Bursaspor ilk yarının özellikle ikinci bölümünden sonra rakip kalede çok istekliydi. İnanmışlardı bu maça kazanabileceklerine.

Ancak ikinci yarıya konsantrasyon kaybı ile başlayan yeşil-beyazlılar, 48. dakikada golü kalesinde gördü. Carrick'in ara pası ile boş durumda kalan Fletcher, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Şampiyonlar Ligi böyle ufak konsantrasyon eksikliğini affetmiyor, özellikle de rakibiniz kırmızı şeytanlar ise.Yediği golün şoku ile kendine gelen Bursaspor, yeniden ilk yarının son dakikalarında olduğu gibi rakip kaleye daha organize gitmeye başladı. Ergic ve Insua ile önemli pozisyonlar yakalayan yeşil-beyazlılar, aradıkları golü bu ataklarla da bulamadı.

Ertuğrul Sağlam oyuna müdahale etmeyi düşünürken, Manchester United hızlı geldiği atakta Obertan ile ikinci golü buldu. Bursaspor oldukça iyi oynadığı ilk devrenin ardından, ikinci devre oyundan koptu adeta.

Bursaspor iyi oynadığı dönemden sonra rakibi hafife almanın cezasını çok ağır ödedi. Savunmanın ortasında oluşan büyük boşluklardan yararlanan Manchester United, bu pozisyonlardan birisinde genç oyuncusu Bebe'yi savunmanın arkasına kaçırarak üçüncü golü buldu.

Üçüncü golden sonra oyundan tamamen kopan Bursaspor karşısında rahat bir oyun sergileyen Manchester United, top çevirerek dakikaları geçirdi. Bu sonuca rağmen son 10 dakika inanılmaz bir taraftar desteği vardı Bursa tribünlerinde. Belki Bursaspor Şampiyonlar Ligi'nde puan alamadı ancak Bursaspor'un muhteşem taraftarı puanları çoktan topladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89