• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Bursaspor zirveyi 'Sağlam'a aldı

Bursaspor zirveyi 'Sağlam'a aldı
Turkcell Süper Lig'de Bursaspor-Denizlispor maçı Bursaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bursaspor, ikinci yarıda ilk yarıda elde ettiği 1-0'lık skorun avantajıyla rakibini daha geride beklemeye başladı. Savunma güvenliğini elden bırakmayan yeşil-beyazlı takım, topu uzun paslarla Sercan ve Turgay ile buluşturmaya çalıştı. Bursaspor, Sercan'ın 67. dakikasındaki golüyle daha da rahatladı.

Kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor ise gol bulmak için zaman zaman risk alarak Bursaspor kalesine gelmeye çalıştı. Bursaspor'un katı defansını aşmakta zorlanan yeşil-siyahlı takım, final paslarında da etkili olamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Bursapor'un sağ kanattan kazandığı korner atışını kullanan Ali Tandoğan, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. İyi yükselen Ömer Erdoğan'ın kafa vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

8. dakikada sağ kanattan kazanılan korner atışını yine Ali Tandoğan kullandı. Bu oyuncunun kale alanına doğru gönderdiği top, kafalarda sektikten sonra arka direkte bekleyen Ergiç'in önüne düştü. Bu oyuncunun sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

35. dakikada Bursaspor, Ozan İpek'in nefis golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan hareketlenen Ali Tandoğan topu arka direğe doğru ortaladı. Ömer Erdoğan topu kafayla penaltı noktasına doğru gönderdi. Ozan İpek, sol ayağıyla hafif yükselttiği topu nefis bir röveşatayla filelere gönderdi: 1-0.

36. dakikada Volkan'ın ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Ali Tandoğan, topu ön direğe ortaladı. Denizlisporlu Erkan, Sercan'dan önce davranarak topu kornere gönderdi.

45. dakikada Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı serbest atışı kullanan Ozan İpek topu direkt kaleye gönderdi. Kaleci Özden üstten kaleye giden topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

67. dakikada Bursaspor, aradığı 2. golü buldu. Hızlı hücum başlatma düşüncesinde olan Ivankov, topu eliyle Ozan İpek'e bu oyuncu da bekletmeden Volkan'ın önüne attı. Volkan, bir rakip takım oyuncusunu çalımladıktan sonra topu depara kalkan Sercan'ın önüne attı. Sercan, ceza sahasına girdikten sonra topu filelere gönderdi: 2-0.

70. dakikada Denizlispor atağında Angelov, ceza yayı içinde buluştuğu topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

72. dakikada Bursaspor atağında Volkan, iki rakip oyuncuyu çalımladıktan sonra ceza yayı üzerinden topa sert vurdu. Kaleci Özden, topa iki hamlede yakaladı.

75. dakikada Denizlispor atağında sağ kanattan hareketlenen Berberoviç, topu arka direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Roberts, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1.

90+1. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ali Tandoğan, topu müsait pozisyondaki İsmail Hakkı'nın önüne aktardı. Genç oyuncu yakın mesafeden topa kötü vurunca pozisyon autla sonuçlandı. Maçı Bursaspor 2-1 kazandı.

Bursaspor, bu galibiyetle puanını 58'e yükselterek, liderlik yarışındaki en yakın rakibi Galatasaray ile puan farkını 5'e çıkardı. Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Serkan Çınar, Serdar Akçer, Mustafa İspiroğlu
BURSASPOR: Ivankov, Ali Tandoğan, Ibrahim, Ömer, Mustafa, Hüseyin, Ozan Ipek, Volkan Şen, Ivan Ergiç, Turgay, Sercan
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
DENİZLİSPOR: Özden, Erkan, Koffi, Ahmet Solakel, Çağlar, Braga, Berberovic, Ibrahim Ege, Roberts, Emin, Youla
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Kutlu
Goller: Dk.35 Ozan İpek, Dk.67 Sercan (Bursaspor), Dk.75 Roberts (Denizlispor)
Sarı kartlar: Dk.59 İbrahim (Bursaspor), Dk.44 Damien, Dk.52 Çağlar (Denizlispor)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89