• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Bursaspor koptu gidiyor

Bursaspor koptu gidiyor
Turkcell Süper Lig’in 28. haftasında lider Bursaspor, konuk ettiği Antalyaspor’u 2-1 yenerek mutlu sona yaklaştı.

Turkcell Süper Lig’in 28. haftasında lider Bursaspor, konuk ettiği Antalyaspor’u 2-1 yenerek mutlu sona yaklaştı. Timsahlar’ın golleri Ivankov ve Ömer’den gelirken Necati’nin golü yetmedi.

İstanbul deplasmanında 30 bin kişinin desteğine rağmen Belediye maçından puansız dönen Bursaspor, evindeki galibiyet serisine bir yenisini ekleyip liderliğini korumak niyetindeydi. Maç öncesi ligin onuncu sırasındaki Antalyaspor ise hareketli forvetlerinden faydalanıp skor bulmayı planlıyordu.

Yaptığı koreografiyle “yolun sonu şampiyonluk” mesajını veren Bursa taraftarları, 6. dakikada alışılageldik Ankaragücü tezahüratlarını yaparken sağ kanattan 60 metre akan Tita ve onun Necati’ye attığı nefis pasla golü kalelerinde gördüler. Bursa’nın cevabı ise pek gecikmedi. Sırtındaki Orhan Ak’a rağmen topla beraber müthiş dönen Sercan, pozisyonun devamında penaltıyı aldı. Golcülüğüyle de tanınan kaleci Ivankov, 15. dakikadaki penaltıyı gole çevirirken aynı zamanda kariyerindeki 43. gole de imza atıyordu.

Bursaspor’un milli sol kanadı Ozan İpek ise 27. dakikada yaptığı sert faulle cezalı duruma düştü. İlk yarının kalanında Bursaspor Sercan, Antalyaspor ise Tita üzerinden pozisyonlar aramaya devam etti. İki ekip de kaleyi ara ara yoklasalar da net pozisyon yoktu. Buna rağmen seyircilere orta sahanın hızlı geçildiği, hareketli bir ilk yarı izlettiler.

İkinci yarının başında oyunu isteyen taraf ev sahibiydi. İlk yarıda da sıkça faydalandıkları Sercan-Orhan eşleşmesi üzerine oynamaya devam ettiler. Sercan’ın yanı sıra Ozan ve Mustafa ile soldan da gelmeye çalışan yeşilbeyazlılar, ilk 15 dakikada bekledikleri etkinliği sağlayamadı. Bu dönemde Ozan’ın iki etkisiz şutu vardı. Antalyaspor da zaman zaman öne yerleşip şut girişimlerinde bulundular. 65’te akıllıca bir duran top organizasyonu yapan Antalyaspor, Necati ile iyi bir fırsatı değerlendiremedi. Bursaspor ise son 20 dakikaya girilirken kaleyi kanatlardan yoklamaya devam etti. 75’te Ozan’ın soldan indiği pozisyonda tek vuruş yapan Sercan, Ömer’e takıldı. Bekledikleri gol ise 78’de geldi. Zitouni’nin yaptığı faul sonrası sağdan kullanılan duran top sola sekti ve Ozan İpek kale sahası içindeki Ömer Erdoğan’ı gördü. Jedinak, Antalya’da ofsaytı bozan isimdi. Gol sonrası daha geniş alanlar bulan Bursa, Ozan’la etkili olmaya devam etti. Kalan dakikalar başka gol getirmeyince lider geriye düşse de kalesini savunmayı bildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89