• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Bursaspor çok kötü başladı: 4-0

Bursaspor çok kötü başladı: 4-0
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Bursaspor, devler arenasına çok kötü başladı.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Bursaspor, devler arenasına çok kötü başladı. Özellikle savunma hattında büyük hatalar yapan Timsahlar, Mehmet Topal'ın da formasını giydiği Valencia'ya kendi seyircisi önünde 4-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. 

Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında temsilcimiz Bursaspor ile Mehmet Topal'ın formasını giydiği İspanyol devi Valencia karşılaştı. Bursa Atatürk Stadı'ndaki mücadeleyi konuk ekip 4-0 kazandı. Valencia'ya galibiyeti getiren golleri Tino Costa, Aduriz, Pablo Hernandez ve Roberto Soldado kaydetti. Bir sonraki hafta Timsah, Glasgow Rangers'a konuk olurken; Valencia, Manchester United'i ağırlayacak. Bursaspor, taraftarının da desteğiyle maça istekli başladı. İlk dakikalarda kanatları ve özelikle Volkan Şen'i kullanarak rakip kalesine gitmek isteyen Yeşil-Beyazlılar, en ciddi gol pozisyonunu kornerden buldu. 5. dakikada Ali Tandoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde iyi yükselen Nunez kafayı vurdu fakat top kaleci Cesar Sanchez'de kaldı. Dakikalar ilerledikçe Valencia oyunun kontrolünü eline almaya başladı. 16. dakikada ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında oynayan Tino Costa yaklaşık 35 metreden yaptığı vuruşta Ivankov'u mağlup etti: 1-0. Tino Costa, 41'de serbest vuruşta topun başına geçti. Arjantinli futbolcunun kullandığı frikikte top direkten döndü; boşta kalan meşin yuvarlağı Aduriz kafayla tamamladı: 2-0. Soyunma odasına bu skorla gidildi. İlk yarının uzatmalarında da Pablo Hernandez'in bir topu direkten döndü.

20063

İkinci yarıya Bursaspor etkili girdi; ancak 2-0 önde olan Valencia, temsilcimizin bu hızını kesmeye çalıştı. Özellikle sağ kanattan Volkan Şen'i kullanan Timsah, sol kanat ve orta sahada ise pek fazla etkili olamadı. 61'de Valencia ceza alanında yaşanan karambolde oyuna yeni giren Turgay, Mathieu'nun kendisini çekmesi sonucu yerde kaldı; fakat Norveçli Moen devam kararı verdi. Bursa, hiç beklemediği bir golle adeta yıkıldı. 68'de uzaklaştırılamayan topu Hernandez ağlara gönderdi: 3-0. 76'da Soldado, Ivankov ile karşı karşıya kaldığı anda skoru belirledi: 4-0.

Emery asları sakladı, Mehmet Topal'ı oynattı

Valencia, Bursaspor karşısında sürpriz bir kadroyla çıktı. Teknik Direktör Unai Emery, yıldız oyuncusu Mata başta olmak üzere 4 oyuncuyu Bursaspor karşısında yedek soyundurdu. Mata dışında son lig maçında gol atan Maduro, tecrübeli defans oyuncuları Albelda ve Miguel de ilk 11'de yer alamadı. Buna karşılık İspanyol ekibinde G.Saray'dan transfer edilen Mehmet Topal ilk 11'de sahaya çıktı. Bursasporlu taraftarlar maçtan önce Mehmet Topal'ı tribünlere çağırdı.

Kaleci İvankov ve defans, tel tel döküldü

Valencia maçıyla Avrupa kupalarında ilk kez bir İspanyol takımıyla karşılaşan Bursaspor, dün gece güçlü rakibi karşısında özellikle savunmada büyük hatalar yaptı. Yeşil-Beyazlı takımda başta kaleci İvankov olmak üzere defans blokunu oluşturan tüm oyuncular adeta tel tel döküldü. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın maç boyunca yaptığı uyarılara rağmen Valencia forvetleri karşısında çaresiz kalan Bursaspor, defansif hatalardan dolayı kalesinde 4 gol gördü.

Sağlam: Şampiyonlar Ligi hata kabul etmez

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç boyunca yaptıkları bireysel hataları Valencia'nın iyi değerlendirdiğini söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez oynadıklarına dikkat çeken Sağlam, "Valencia gibi Avrupa tecrübesi olan ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir takıma karşı basit hatalar yaparsanız cezasını çekersiniz. Bu tarz ekiplere karşı daha fazla mücadele edip koşmamız gerekiyor. Telafi etmek için uğraşacağız." dedi. Bursaspor'un Devler Ligi C Grubu'ndaki rakipleri Manchester United ile Glasgow Rangers, Old Trafford'da golsüz berabere kaldı.

Çizgi hakemler ilk kez Devler Ligi'nde

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki yeni uygulaması çerçevesinde her iki kale arkasında birer yardımcı hakem, dünkü maçta görev aldı. Böylece 4. hakem ve yan hakemlerle birlikte maçta 6 hakem görev yaptı. Bu arada maçın 31 yaşındaki orta hakemi Norveçli Svein Oddvar Moen, kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında görev aldı. Bugüne kadar 38 kez Avrupa'da düdük çalan Moen, F.Bahçe'nin deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Young Boys maçını da yönetmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89