• BIST 9486.56
  • Altın 4239.606
  • Dolar 39.2689
  • Euro 44.9236
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 18 °C

Bu virüs banka hesabınızı sıfırlayabilir

Bu virüs banka hesabınızı sıfırlayabilir
Zeus isimli yeni virüs dalgası, özellikle internet bankacılığını kullanan kullanıcıları hedef seçiyor ve bu kullanıcıların banka hesaplarını boşaltıyor.

Bugüne kadar yüzbinlerce bilgisayara bulaşan ve günden güne sınırlarını daha da genişleten Zeus isimli yeni virüs dalgası, özellikle internet bankacılığını kullanan kullanıcıları hedef seçiyor ve bu kullanıcıların banka hesaplarını boşaltıyor.

Şimdilik sadece İngiltere sınırları içinde kullanıcıların 1 milyon dolarını çalmayı başaran virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte, 3 bin banka hesabının söz konusu virüsten etkilendiği açıklandı.

M86 Security isimli şirketin gerçekleştirdiği araştırmaya göre virüs, bulaştığı bilgisayarla ana sunucu arasında şifre korumalı bağlantı kuruyor ve bu sayede illegal bir şekilde bankacılık işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Şifre ve diğer kullanıcı bilgilerini öğrenmek için kullanıcıların klavyesine odaklanan virüs, klavyede basılan her butonu kaydediyor ve bu şekilde kullanıcıların hesaplarını kolayca ele geçirebiliyor.

BU VİRÜSE KARŞI NE YAPILABİLİR

Zeus isimli bu virüsün en önemli özelliği bulaştıktan sonra bilgisayardan silinmesinin oldukça güç olması... Bu nedenle bu virüse maruz kalmadan kullanıcıların önlemini alması ve güçlü bir güvenlik yazılımı paketiyle bilgisayarlarını koruma altına alması gerekiyor. Ayrıca internet bankacılığı işlemlerini gerçekleştirirken sanal klavye kullanılması, güvenilir olmayan sitelere girilmemesi ve elbette e-posta yoluyla kullanıcılardan banka hesabının şifre ve diğer bilgilerini talep eden mail'lerden uzak durulması oldukça önemli.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89