• BIST 9548.09
  • Altın 2497.55
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.541
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 6 °C

Bu faturalara 14 ay zam yok

Bu faturalara 14 ay zam yok
Devlet Bakanı Ali Babacan'dan özellikle memur ve sabit gelirli kesimi sevindirecek müjdeli bir haber geldi.

Kış mevsiminin kendini yavaş yavaş hissettirdiği günlerde Devlet Bakanı Ali Babacan'dan memur ve sabit gelirli vatandaşa sıcak bir haber geldi. Babacan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 2011 yılı sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı...

Ali Babacan, vatandaşa “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına 2011 yılı sonuna kadar zam yok” müjdesi verdi. Bu arada bir de artıştan söz eden Babacan, geçen yıl yüzde 10’a çekilen kaynak kullanımını destekleme fonunun (KKDF) yeniden yüzde 15’e çıkarılacağını açıkladı. Buna göre, elektrik ve doğalgazda fiyatlar, 14 ay boyunca aynı kalacak. Ancak ihtiyaç kredisi kullanacak olan vatandaş ise, KKDF oranın artırılmasıyla daha pahalıya kredi kullanacak.

KKDF ‘son kırıntıydı’ Bakanlar imzaladı bile

Tüketici kredilerindeki 5 puanlık artışın önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandığını açıklayan Ali Babacan şöyle konuştu: “En son Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra inşallah yürürlüğe girecek ve bu da bir bakıma aşağı yukarı son kırıntılardan birisiydi sağda solda kalan, bunu da tekrar alıyoruz”

49 ilde 2012 sonuna kadar işveren prim ödemeyecek

Babacan, bir süredir üzerinde çalışıldığı bilinen yüzde 5’lik işveren prim indirimine ilişkin düzenleme hakkında da bilgi verdi. İşgücü piyasasına yönelik bu kararın yakında Meclis’e sevk edilecedini belirten Babacan, “İki teşvik aynı anda uygulanmaz diye bir genel kural var. Yani bir işverenimiz yüzde 5’lik teşviki alıyorsa, paralelinde başka bir teşviki alamıyordu. Şimdi bunu teşvik olmaktan çıkarıyoruz. 49 ilde 2012 sonuna kadar işveren primi ödenmeyecek. Üç aydır işsiz olan birini işe aldığınızda altı ay işveren primini ödememe teşviki de vardı. Şimdi ikisinden aynı anda faydalanılabilecek.”

Hasta hâlâ yoğun bakımda 2 yıl daha diş sıkarız

Dünyada zor dönemlerin hâlâ bitmediğine vurgu yapan Ali Babacan, “Ekonomik büyüme var ama nereden geliyor, nasıl oluyor diye baktığınızda, dünyada bu gerçekten kaygı uyandırıcı bir tablo” dedi. Bu durumu “Yoğun bakımda bir hastanın durumunun çok kötüden daha iyiye gitmesi gibi. Ancak durumu cihazlarla, tüplerle iyiye gidiyor. Normal bakıma girebilir mi? Hayır. Daha çok uzun süre yoğun bakımda devam edecek” şeklinde açıklayan Babacan ihracatçının kur şikayetleri üzerine de şu dederlendirmeyi yaptı: “Serbest kur rejimine ısrarla devam etmemiz gerekiyor. Hep beraber dişimizi sıkacağız. İki yıldan sonra hep beraber kurtulacağız. Bunları daha önce de yaşadık. Ne oldu? Türkiye yükselen yıldız olarak çıktı.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89