• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Borsada işlemler dördüncü kez durduruldu

Borsada işlemler dördüncü kez durduruldu
Borsa İstanbul'da dün sabah saatlerinde 11.18'e kadar işlemler iki kez durdurulurken bu sabah da benzer bir uygulamaya gidildi.

Borsada işlemler, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile geçici olarak iki kez durduruldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki kayıp yüzde 7,73'ü buldu. Borsa dün günü yüzde 9,79'luk değer kaybıyla kapatmıştı.

Ekonomik girdabın borsa üzerindeki ağır etkisi de sürüyor. Borsa İstanbul bugün de işlemleri saat 10.30'a kadar geçici olarak durdurdu. Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu, saat 10.30'dan itibaren işlemlerin kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Ancak ilk devre kesicinin ardından işlemler yeniden başladıktan sonra yüzde 7'ye varan düşüş kaydeden endekste ikinci kez devre kesici çalıştı. İkinci devre kesicinin ardından işlemler yeniden başladı ve endekste günlük düşüş yüzde 8'i aştı. İşlemlere 11,01'den itibaren yeniden başlandı.

Bankacılık endeksinde iki günlük düşüş yüzde 19'a yaklaştı.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

'DEVRE KESİCİ TETİKLENDİ'

Açıklamada, saat 09.55 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin 'tetiklendiği', pay piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) pay senedi repo pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu aktarılarak, şöyle denildi:

"Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 10.20'de tek fiyat emir toplama, 10.25'de eşleştirme yapılacak ve 10.30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10.20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10.30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10.30'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir."

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi dün de iki devreye girmiş, işlemler ilk olarak 10.30'a kadar durdurulmuş, 10.30'da ise sistem yine açılmayarak saat 11.18'de başlatılmıştı. Devre kesici, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetikleniyor.

BORSADA HIZLI DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Öte yandan bankacılık endeksi yüzde 9, holding endeksi yüzde 7,15 değer kaybetti. 

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 9,79 değer kaybederek 1379 puandan tamamlamıştı.(gazeteduvar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89