• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 19 °C

'Black or White'... Ve bitti HAYAT!

'Black or White'... Ve bitti HAYAT!
ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde 25 Haziran'da fenalaşarak aniden hayata veda eden Michael Jackson'a Staples Center'da sevenleri, dostları ve ailesinin katıldığı muhteşem törenle veda edildi.

Michael Jackson için ilk tören Los Angeles'taki Forest Lawn mezarlığında yapıldı. Törende Jackson'ın ailesi, dostları ve Hollywood ünlüleri vardı. Mezarlığın önünde onlarca araç konvoy oluştururken, şarkıcının tabutu ilk kez görüntülendi. Sadece mezarlığın üzerinde 20 haber helikopteri çekim yaptı. Törenin ardından, Michael Jackson'ın naaşı anma etkinliğinin yapılacağı Staples Center'a karayoluyla götürüldü.

Michael Jackson'ın naaşını Staples Center'da binlerce hayranı karşıladı. Cenaze töreni Los Angeles'ı kilitledi, polis 1984 olimpiyatlarından bu yana ilk kez bu kadar geniş çaplı önlemler aldı. Kentte trafik sabahın erken saatlerinde durma noktasına geldi.

Michael Jackson'un cenazesine çok sayıda ünlü katıldı. Başta ünlü ama şarkıcı Stevie Wonder'ın bulunduğu cenaze töreninde, Brooke Shields, Mariah Carey, Kobe Bryant, Berry Gordy, Jennifer Hudson, Magic Johnson, John Mayer, siyahi papaz Jesse Jackson, Papaz Al Sharpton, Smokey Robinson, "Queen" Latifah, Martin Luther King III, Bernice A. King, Shaheen Jafargholi ve ailenin yakın dostları olarak, papaz Lucious Smith ile Ron Boyd'da yer aldı.

1502

MUHTEŞEM TÖRENDEN DETAYLAR:

Tüm dünyanın kitlendiği Michael Jackson cenaze töreni çok özel konuşmalara ve duygusal anlara sahne oldu.

Performanslarıyla sahnede Michael'ı anan onlarca şarkıcı Michael Jackson için birbirinden özel şarkıları seslendirdi. Törenin açılışında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dev ekranda Micheal Jackson'ın çocukluğundan görüntüler yer alırken, sahneye çıkan ABD'li şarkıcı Mariah Carey, Micheal'a seslenerek 'I'll be There' şarkısın söyledi.

Törende hiç kuşkusuz yapılan en iyi konuşmalardan biri papaz Jesse Jackson'a aitti. Jackson, efsanenin bu dünya üzerindeki öneminden bahsederken sahneden büyük alkış koptu. Yardımlarıyla bir iyilik meleği olduğunu vurgulayan papaz, şarkıcının gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardan biri olduğunu dasöyledi.

Törene katılan ve konuşma yapan davetliler arasında, bir dönem Micheal'la flört ettiği söylenen Brooke Shields de vardı. Shields, gözyaşları eşliğinde Pop'un Kralı'yla yaşadığı anılardan bahsetti.

Usta müzisyen Stevie Wonder, gecenin en duygusal şarkısı "Never Dreamed You'd Leave in Summer"la (Yazın Gideceğini Hiç Düşünmemiştim) Michael'ı anarken, Usher da "Gone To Soon" (Çok Erken Gitti) ile salondakileri gözyaşlarına boğdu.

KIZINDAN AĞLAYARAK VEDA

Micheal Jackson'un kızı, törende anlamlı bir veda konuşması yaptı. Paris-Michael Katherine Jackson, Staples Merkezi'nde toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı kısa duygusal konuşmada, Jackson'un, birinin hayal edebileceği en iyi "baba" olduğunu söyledi. Paris Jackson, konuşmasını ağlayarak "Sadece onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum" sözleriyle bitirdi. Paris'i halası Janet Jackson sarılarak teselli etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89