• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Birand'a veda günü...

Birand'a veda günü...
Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törene, siyasiler, gazeteci arkadaşları ve vatandaşlar akın etti.

Önceki gün vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi Amerikan Hastanesi'nden saat 07.50 sıralarında alındı. Birand'ı eşi Cemre ile oğlu Umur Birand birbirlerine sarılarak destek olmaya çalıştı. Birand'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki gasilhaneye götürüldü. Cenaze daha sonra oradan alınarak saat 09.30 sıralarında Doğan TV Center'ın önüne getirildi. 

OĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Oğlu Umur Birand, gözyaşları içinde kısa bir konuşma yaptı ama sözlerini tamamlayamadı. Umur Birand, babası için şunları söyledi:

43079

''Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah işe koşa koşa gelirdi. Onun hayatıydı bu. Keşke aramızda olsaydı da bunu görebilseydi. Herkesin ne kadar güzel çalıştığını burada anlatabilseydim. Babamı kaybettim…'' 

EŞİ CEMRE BİRAND: BİZ ONU EVDE TUTAMADIK 

Birand'ın naaşının başında kısa bir konuşma yapan eşi Cemre Birand, 'Biz onu evde tutamadık. 24 saati işle, tutkuyla geçen bir insandı. Bugünü görseydi çok sevinecekti. Cumhurbaşkanlarına layık bir uğurlama töreni oldu. Bu binada da çok güzel günleri oldu. Bütün ömrü Doğan Ailesi’nin çıkardığı gazete ve dergilerle geçti' dedi. 

43080

ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li vekil Oktay Ekşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hüsamettin Özkan, Berhan Şimşek, Hürriyet yazarları, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Törenin sonunda en dokunaklı an, naaşın kaldırılması sırasında binadan atılan çiçekler oldu. Binada çalışanlar Birand’ı çiçeklerle uğurladı.

SARI KIRMIZI ATKI

Birand'ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Birand'ın tabutunu taşıyanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vardı. Birand'ın naaşı cenaze arabasına konduktan sonra da sevenleri tabutunun üzerine sarı kırmızı çiçekler bıraktı. Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Kulüp üyesi Mehmet Ali Birand'ın tabutunun üzerine ''Hayatımız Galatasaray'' yazılı sarı kırmızı bir de atkı serildi.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törene vatandaşlar akın etti. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan(ın da bulunduğu törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AK Partili Burhan Kuzu, CHP'li Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Halit Kıvanç, sanatçılar Suavi, Adnan Şenses, Yavuz Bingöl, tiyatrocu Demet Akbağ, işadamları, yakınları, çalışma arkadaşları da geldi. 

YAĞMUR BASTIRDI

Birand için cenaze namazı kılınırken bir anda yağmur bastırdı. Cenaze namazının ardından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Bağış ve gazeteci Ali Kırca'nın da olduğu pek çok isim tabutu cenaze aracına taşıdı.

GÜL: DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETTİ 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birand için "Mehmet Ali Bey Türkiye'nin daima hep gündeminde olan çok büyük bir gazeteciydi. Türk demokrasisi içinde hep mücadele etmiş bir insandı. Bu vasıflarıyla unutulmayacaktır. Herkese başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

‘BAŞBAKAN YOK ÇÜNKÜ…’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende hükümeti temsil ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Çok ani oldu. Hemen hastaneye koştuk, hayatta olduğunu öğrenince... İnanan insanlar olarak buna tevekkül gösteriyoruz. Allahtan kendisine rahmet diliyorum. Bu rahmeti hak ettiğini düşünüyorum. Doğan Grubu'na, tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız Gaziantep programını değiştiremedi. Onu ve hükümetimizi de temsil ediyorum. Özgürlükçü ve demokrat bir insandı. Onun hayatının başkalarına da, diğer gazetecilere de örnek olması gerekir. Çığır açmıştır. Türkiye'de ses bırakabilmiş, demokrasiye kendi alanında çok katkı sağlamış bir isimdi. Türkiye'nin son girdiği süreçte yani İmralı ve MİT görüşmesi ve bu süreç onu yakından ilgilendiriyordu, bu süreci destekliyordu.”

Fener Rum Patriği Barthomoleos da şunları söyledi: Rahmetliyi çok seviyorduk. 9 Ocak akşamı evinde yemek yedik. Unutulmaz bir akşam geçirdik. Aramızdan kimse böyle bir şeyi tasavvur edemezdi. Ama yüce Allah'ın dediği olur her zaman. Biz yüce rabbimizin isteklerine itaat etmeliyiz.Türk toplumuna, uluslararası topluma, dünya barışına daha çok uzun süreler hizmet edebilirdi.Çok cesur, çok demokrat birisiydi. Azınlığın isteklerine her zaman destek verdi. Ona minnettarız.” 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone du şöyle konuştu: "Fiilen bir dostu ama bunun yanında hepimize, Türkiye'ye, Amerika'ya büyük bir katkı bıraktı, hizmet verdi. Türkiye'yi dış dünyamızı güzel, akıllı bir şekilde anlatmıştı. Ama en önemlisi bize de, yabancılara Türkiye'nin çok karışık, çok yönlü gerçeğini de çok ikna edici bir şekilde anlattı. Çok samimi, çok cesur, çok sıcak kanlı bir kahramandı. Barış için, diplomasi için, özgürlük için bir kahramandı. Onun için her zaman kendisini anımsayacağız."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89