• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Bir gece ansızın gelebiliriz

Bir gece ansızın gelebiliriz
Alperen Ocakları, DTP milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na tehditkâr mesaj gönderdi: Misak-ı Milli’yi unutmayın, her an gelebiliriz.

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı’nca DTP’nin bütün vekillerinin yanı sıra Osman Baydemir’e de gönderilen haritada, Türkiye’nin sınırları Rodos’u, Erbil’i, Kerkük’ü, Nahçıvan’ı kapsıyor. Taraf’a konuşan Alperen Ocakları İl Başkanı Soğman, “Misak-ı Milli sınırları atalarımızın kanıyla çizildi. DTP’liler de kendi sınırlarını çiziyor. Çizerlerse, bir gece ansızın gelinebilir” dedi. Soğman, amaçlarının “tehdit değil tepki” olduğunu söyledi: ‘Su uyur düşmaz uyumaz’ sözünden hareketle, biz de uyumadığımızı gösterdik

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, DTP milletvekillerine üzerinde “Bir gece ansızın gelebiliriz...” yazılı bir Türkiye haritası gönderdi.

Daha önce Hrant Dink suikastı ve Sakarya’daki Kürtlere yönelik linç girişiminde de adları kamuoyu gündemine taşınan ve liderlerinden biri bir süre önce gazetemiz yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya saldıran Alperenler’in yeni icraatı DTP milletvekillerine tehdit mesajı oldu.

Alperenlerin, Meclis’te DTP Grup Başkanlığı’na, vekillerin odalarına ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderdiği, Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı imzasını taşıyan haritada, mevcut milli sınırların yanında Irak’ın, Kerkük, Erbil, Musul, Azerbaycan’ın “Nahcivan Özerk Bölgesi,” Gürcistan’ın Batum, Bulgaristan’ın Varna ve Kırcaali, Yunanistan’ın Selanik kenti ile Rodos adası, Kıbrıs’ın ise tamamı Türkiye haritası içerisinde gösteriliyor. Ermenistan ise tamamen haritadan çıkarılıyor. Türk Bayrağı ve Atatürk’ün asker üniformalı bir resminin de bulunduğu haritanın üzerindeki, “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz...” yazısının, altında, “Misak-ı Millî sınırlarını unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadesi de yer alıyor.

Bu ilk eylemleri değil

Alperenler, daha önce de DTP Genel Merkezi’nin önünde eylem ve saldırı girişimi yapmış, partililerin düzenlediği “Anadil kampanyası” sırasında da partiye bayrak ve Türkçe sözlük ve bir tehdit mektubu göndermişlerdi. Sakarya’da geçtiğimiz yıl bir düğün salonunda DTP’lilere yönelik linç girişiminde Alperenlerin adı geçmişti.

Alperen Başkanı: Su uyur...

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, söz konusu haritayı DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderdiklerini doğrulayarak, “Geçenlerde Ahmet Türk ile beraber Baydemir, yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirdiler. ‘bizim sınırlarımız’ diye sınırları çizdiler. Gönderdiğimiz harita, Misak-ı Millî haritası, TBMM’nin ilk kabul ettiği haritadır. Aslında sınırlarımız olan haritayı onlara gönderdik. Bu kalemle değiştirilen bir harita değil. Atalarımızın şehit kanlarıyla çizdikleri bir harita. Biz tepkimizi dile getirdik” dedi.

Soğman, haritanın üzerinde yer alan “Bir gece ansızın gelebiliriz sözü tehdit mi” sorusu üzerine ise, “Tehdit değil. Her gün böyle çizerlerse, bir noktaya gelinirse bir gece ansızın gelinebilir. Biz bunu ‘su uyur düşman uyumaz’ sözünden hareketle, uyumadığımızı söylemek için gönderdik, tehdit olarak değil” dedi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89