• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Bir devrin sonu: Üç ay ömrü kaldı

Bir devrin sonu: Üç ay ömrü kaldı
Apple'ın efsane patronu Steve Jobs'un doktorları, efsane patronun sadece 3 ay ömrü kaldığını açıkladı.

Apple'ın efsane patronu Steve Jobs, hastalığı dolayısıyla aylar boyu şirketin başından uzak kalmış, geçtiğimiz hafta ise CEO'luk görevini Tim Cook'a bırakarak geriye çekilmişti.

Pankreas kanseriyle mücadele eden Steve Jobs'ın yayınlanan son fotoğrafları ise hastalığın Jobs'u bir hayli erittiğini gözler önüne sermişti. Ancak fotoğrafların sahte olduğu da iddia edilmişti.

Hürriyet'in haberine göre, tüm bu gelişmelerin ardından ise Jobs'un doktorları, pankreas kanseriyle boğuşan Jobs'ın durumunun kötü olduğu konusunda hemfikir. Doktorların bu açıklamasını çevresindekilerle paylaşan ise Steve Jobs'tan başkası değil.

Jobs'ın CEO'luk görevini bırakmasınında da hastalığı önemli rol oynadı. Jobs'ın hastalığına karşı bir hayli duyarlı olan Apple hisseleri, Jobs'un çekilmesiyle birlikte Apple'ın finansal olarak daha rahat bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

JOBS'UN HAYATI

Steven Paul Jobs ( 24 Şubat 1955), Apple Computer'in kurucu ortağı, eski icra kurulu başkanı ve eski genel müdürüdür. 24.08.2011 tarihi itibarıyla hastalığından dolayı CEO'luk görevini bırakmış ve artık APPLE bünyesinde yönetim kurulu başkanı olarak devam etmektedir. Bilgisayar sanayisinin önderlerinden. Pixar Animasyon Stüdyoları'nın eski icra kurulu başkanı.

1970'lerin sonunda, diğer kurucu ortak Steve Wozniak'la birlikte, ticari başarı sağlayan ilk kişisel bilgisayarladan birini yarattı. Jobs, 1980'lerin başında, Fare (Mouse) ile kullanılan GUI (Graphical User Interface) (Grafik Kullanıcı Arayüzü)'in ticari potansiyelini farkedenlerin arasında yer alır. 1985'te yönetim kurulunda kaybettiği güç mücadelesinin ardından Jobs Apple'dan istifa ederek, yüksek öğrenim ve iş dünyası için bilgisayar platformu üretmeyi hedefleyen NeXT bilgisayar şirketini kurdu. 1997 yılında Apple Computer şirketinin NeXT'i satın almasıyla Jobs kurucusu olduğu şirkete geri döndü. O zamandan beri icra kurulu başkanı (CEO) olarak çalışmaktadır. Fortune dergisi 2007 yılında Steve Jobs'u En Güçlü İşadamı olarak gösterdi.

Jobs, daha önce Lucasfilm şirketinin bilgisayar grafiği bölümü olan Pixar Animasyon Stüdyoları'nı 1986 yılında satın aldı 2006 yılında Walt Disney Şirketi tarafından satın alınıncaya kadar şirketin CEO'su ve en büyük hissedarıydı. Jobs halen Walt Disney Şirketi'nin en büyük gerçek kişi hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Jobs, bilgisayar ve eğlence endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri..

Jobs'un iş dünyasındaki geçmişi, alışılmışın dışındaki bireysel Silikon Vadisi girişimcisi kişiliğinin yarattığı söylentilerle doludur. Estetiğin toplumsal ilgi odağı oluşturmadaki rolünü iyi bilerek Tasarım'ın önemini vurgular. İşlevsel ve zarif olan ürünler geliştirmesi sayesinde sadık bir hayran kitlesi edinmiştir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89