• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye UEFA şoku!

Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye UEFA şoku!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi futbolda şike iddialarıyla ilgili olarak disiplin kuruluna sevk etti.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu, Türkiye'den Beşiktaş ve Romanya'dan Steaua Bükreş takımlarıyla ilgili yasal işlem başlattı.

Kurulun, Beşiktaş ve iki yöneticisi hakında 2011 Türkiye Kupası finalinde gerçekleştiği iddia edilen şike suçuyla ilişkili oldukları gerekçesiyle, Steaua Bükreş hakkında ise 2013-2014 UEFA Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinde yer alan katılım kriterlerine ilişkin, işlem yapacağı belirtildi.

Bir başka Türk takımı Fenerbahçe ve 5 yöneticisi de UEFA disiplin müfettişlerinin, "3 Temmuz 2011 süreci"yle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Açıklamada ayrıca, davaların basına kapalı olacağı ve UEFA'nın konuyla ilgili kararı, 24 Haziran'da başlayacak haftada vereceği bilgisi duyuruldu.

Fenerbahçe Kulübü açıklama yaptı

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri konusunda açıklama yaptı.

Fenerbahçe Futbol AŞ.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen özel durum açıklamasında, " UEFA Disiplin Müfettişi'nin raporu tarafımıza ulaşmış olup konuya ilişkin savunmamızın 20 Haziran Perşembe gününe kadar sunulması istenmektedir.UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu, 22 Haziran Cumartesi günü toplantısında konuyu değerlendirecektir" denildi.

UEFA Disiplin Müfettişi'nin 2011 yılında açılan dosyaya ilişkin hiçbir savunma ve delilin yer almadığı, çeşitli kaynaklardan alınmış iddia dayanakları ile tanzim edilmiş raporun kendilerine ulaştığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz Alaeddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte. Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahrumiyeti talep edilmekte. Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu, anılan sebeplerle kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir. UEFA müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık, kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup, ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nda duruşma talep edilmektedir."

Beşiktaş Kulübü de açıklamada bulundu

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen özel durum açıklamasında, UEFA tarafından bugün yazılı bir bildirimde bulunulduğu kaydedilerek, "11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında Kayseri'de oynanan 49'uncu Ziraat Türkiye Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle, eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile şirketimiz, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 sezonu talimatı idari kriterlerine aykırılık iddiasıyla UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır" denildi.

UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu raporda 3 adet iddia bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Talepler, Beşiktaş'ı 2013-2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek, disiplin talimatı ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak, disiplin kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş'a karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek ve Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarına ömür boyu men cezası uygulamak. Bu disiplin süreciyle ilgili olarak şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89