• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

Beşiktaş tura, Trabzon lige...

Beşiktaş tura, Trabzon lige...
Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'ndaki Beşiktaş-Trabzonspor maçı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nun son maçında Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

İkinci yarıya Trabzonspor fırtına gibi başladı. 46. dakikada Alanzinho'nun golüyle farkı 1'e indiren konuk ekip, bunun dışında tehlikeli ataklar da geliştirdi. Trabzonspor'da Pawel Brozek'in bir kafa vuruşu da direkten dönerken, bordo-mavililer tüm çabalarına rağmen beraberlik golünü bulamadı. Trabzonspor, bu mağlubiyetle gruptan çıkamayarak elendi.

Beşiktaş ise ikinci yarıda ilk yarının tersine kötü bir görüntü çizdi. Buna rağmen pozisyonlar bulan siyah-beyazlılar, geliştirdiği ataklarda 3. gole ulaşamamasına rağmen grupta lider olarak tur atlamayı bildi.

MAÇTAN DAKİKALAR...

9. dakikada soldan Simao'nun ortasında Almeida'dan önce kaleci Onur yükselerek topa hakim oldu.

10. dakikada Tayfun'dan sıyrılan Simao'nun ceza sahasına ortasında ceza alanı içinde Almeida, gelişine yaptığı güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

27. dakikada Almeida mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Guti'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail'in ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağı alan Almeida kötü bir vuruş yapınca, top auta çıktı.

29. dakikada Beşiktaş yarı alanından gelen uzun topa Almeida'nın üzerinden Giray'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli futbolcunun, yaklaşık 25 metreden mükemmel şutunda top kaleci Onur'un bakışları altında filelere gitti: 2-0

37. dakikada Almeida'nın pasında topu güzel bir hareketle önüne alan Quaresma'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada Simao'nun soldan kullandığı serbest atışta kaleci son anda topu kornere tokatladı.

43. dakikada Quaresma çalımlarla Trabzonspor ceza sahasına girdi, ortasında arka direkte bekleyen Aurelio kötü bir vuruş yapınca, top auta gitti ve ilk yarı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

46. dakikada Sezer'in ceza sahasına gönderdiği topu Pawel Brozek, mükemmel bir hareketle Alanzinho'nun önüne bıraktı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda top ağlara gitti (2-1).

47. dakikada Yattara'nın sağ kanattan ortasında Pawel Brozek'in yakın mesafeden kafa vuruşunda, top yan direkten döndü.

54. dakikada Quaresma ceza sahasının dışında topla uzun bir süre oyalandıktan sonra Ceyhun'dan sıyrılıp şutunu attı ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

57. dakikada Simao kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topu Almeida ile buluşturdu. Bu futbolcunun müsait pozisyonda dönerek vuruşunda, kaleci Onur'un elinden seken top üst direkten döndü.

61. dakikada Alanzinho mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Beşiktaş savunmasının ofsayt taktiği yaptığı bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Alanzinho'nun vuruşunda, top yandan az farkla auta gitti.

65. dakikada Simao'nun ceza sahasına gönderdiği topu Giray uzaklaştırmak istedi. Bir anda top Quaresma'nın önünde kalırken, bu futbolcunun sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

72. dakikada Fernandes'in uzaktan sert şutunda, kaleci Onur üstüne gelen sert topu iki hamlede kontrol etti.

90. dakikada Fernandes'in ceza sahası dışından çok sert vuruşunda, kaleci Onur son anda topu tokatlayarak mutlak bir golü önledi, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı ve Beşiktaş karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş, ilk yarıda bulduğu gollerle Trabzonspor'u yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Trabzonspor ise bu sonuçla kupadan elendi.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Cüneyt Çakır, Aleks Taşçıoğlu, Orkun Aktaş
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Quaresma, Aurelio, Guti, Simao, Nobre, Almeida
Trabzonspor: Onur, Tayfun, Glowacki, Giray, Ferhat, Yattara, Ceyhun, Sezer, Piotr Brozek, Alanzinho, Pawel Brozek
Goller: Dk. 10 Almeida, Dk. 29 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 46 Alanzinho (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 24 Sezer, Dk. 35 Alanzinho, Dk. 55 Ceyhun, Dk. 73 Mustafa, Dk. 86 Colman (Trabzonspor), Dk. 38 Hilbert, Dk. 55 Quaresma (Beşiktaş)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89